Netflixserie ‘The Unlikely Murderer’ zorgt voor aanklacht

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

In 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme vermoord. De moord zelf is nooit opgelost. Netflix bracht onlangs de serie ‘The Unlikely Murderer’ uit. Niet iedereen is blij met de Netflixadaptatie van het verhaal…

De onopgeloste moord op de Zweedse premier Olof Palme doet weer stof opwaaien in Zweden. Nu in de vorm van de Netflixserie ‘The Unlikely Murderer’. De serie doet het, gebaseerd op de recensies, niet slecht. Echter, er is één iemand die er niet blij mee is, aldus de Volkskrant. De krant meldt dat Netflix is aangeklaagd vanwege de serie. Deze zou Stig Engström, de hoofdverdachte in de zaak, aanwijzen als moordenaar. Dit terwijl er geen bewijs voor is. Wie de aanklager is, is overigens onbekend. Engström kan het niet geweest zijn, hij heeft in het jaar 2000 zelfmoord gepleegd. De zaak is in 2020 gesloten omdat er geen aanwijzingen waren voor nog in leven zijnde betrokkenen, en er daardoor geen vervolging kon plaatshebben. Het moordwapen werd overigens nooit gevonden.

Vrijgesproken

Over de moord op Olof Palme bestaan meerdere theorieën en maar liefst 130 mensen bekenden de moord. Toch is het de politie nooit definitief gelukt de moord op te lossen. De verdachten kwamen uit zowel binnen- als buitenland. Bij één verdachte, Christer Pettersson, kwam het zelfs tot vervolging. In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De zaak steunde op de verklaring van Lisbet Palme, de vrouw van Olof Palme.

Tags

AANKLACHTNETFLIXPREMIERZWEDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck