Nieuw ijshockeyteam in NHL heet Seattle Kraken

Door:
23-07-2020

De Amerikaans ijshockeycompetitie NHL krijgt volgend jaar uitbreiding van Seattle Kraken. De nieuwe club onthulde in een video de nieuwe naam. ‘Kraken’ verwijst naar een mythisch en reusachtig zeemonster met veel tentakels. Het fabeldier zou eerst in ScandinaviĆ« zijn opgedoken en later ook langs de kust van Noord-Amerika zijn waargenomen, al is daar nooit bewijs voor gevonden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De video waarin de club de naam onthult, begint in de haven van Seattle. De kijkers worden daarna meegenomen de zee op. Tussendoor komen wat oude beelden voorbij van een voormalig ijshockeyteam uit de stad, Seattle Metropolitans, dat in 1917 de Stanley Cup veroverde. Aan het einde van het filmpje komt de naam van de nieuwe ploeg naar boven: Seattle Kraken. “Een legende uit de diepte wordt wakker”, schrijft de club erbij.

Seattle Kraken wordt het 32e team in de NHL. Twee jaar geleden werd het plan gelanceerd om een ijshockeyclub in Seattle op te zetten. Een aantal bekende Amerikanen, onder wie miljardair David Bonderman en film- en tv-producent Jerry Bruckheimer, heeft daar 650 miljoen dollar (omgerekend 560 miljoen euro) voor uitgetrokken. De nieuwe ploeg treedt in het seizoen 2021-2022 toe tot de NHL.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD