NIEUWS: Wie kregen een koninklijke onderscheiding?

Door: DitjesDatjes
26-04-2017

 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wie is vandaag koninklijk onderscheiden? Wie meer wil weten of een bekende een lintje heeft ontvangen ga dan HIER naartoe. We hebben een paar bekende Nederlanders voor u nop een rijtje gezet.

Wetenschap

Prof. dr. Erik. Scherder te Amsterdam, is vanaf de jaren 80 wetenschapper, bekleedde diverse functies in het wetenschappelijk onderwijs en is vanaf 2007 hoogleraar en hoofd van de sectie Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekend van DWDD. Hij is nauw betrokken bij organisaties als de stichting Leerorkest, de stichting Papageno (kinderen met autisme), het Jostiband Orkest en werkt belangeloos samen met verschillende organisaties die sport stimuleren zoals de Edwin van der Sar Foundation (2012-heden) en de Johan Cruijff foundation (2014-heden). Decorandus is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Kunst

De heer Henk Schiffmacher te Amsterdam, is vanaf 1977 werkzaam als tatoeëerder. Hij is internationaal bekend als ambassadeur voor de tattookunst en heeft bijgedragen aan het accepteren van de tattoocultuur in grote delen van de maatschappij als een gewaardeerde kunstvorm en heeft een belangrijke rol gespeeld op het terrein van hygiëne binnen de tattoo-industrie. Daarnaast is hij kunstschilder en schrijver, actief als ambassadeur van Orange Babies (voor zwangere vrouwen met hiv) en van de stichting B!NK (voor kinderen met een sociale of maatschappelijke achterstand in ontwikkelingslanden). Decorandus is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jaap Drupsteen te Huizen, is vanaf de jaren 80 grafisch vormgever en is verantwoordelijk voor het ontwerpen van onder andere de Nederlandse boekenbonnen, een serie (gulden)bankbiljetten voor de Nederlandse Bank, het Nederlandse paspoort in 1999 en de kleurrijke gevel van het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ‘op beeld zetten’ van moderne muziek voor diverse musea, zoals “The Rhythm Painter” en de film “Heart of Amsterdam”. Decorandus is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Media

Mevrouw Astrid Joosten te Amsterdam, is sinds 1983 werkzaam als presentator van verschillende nieuwsprogramma’s, documentaires, diverse juridisch programma’s en speciale uitzendingen voor goede doelen. Vanaf 2011 presenteert zij het satirisch-informatieve programma Kanniewaarzijn waarin zij burgers helpt die het slachtoffer zijn geworden van vervelende situaties, veroorzaakt door bijvoorbeeld bureaucratie van instanties. Daarnaast is zij actief betrokken bij Oxfam Novib en het Nationaal Epilepsiefonds en was zij actief als bestuurslid van Sire (Stichting Ideële Reclame). Decoranda is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Ton van Dijk te Haarlem, is werkzaam geweest als journalist, oorlogsverslaggever, en (hoofd)redacteur/directeur bij diverse omroepen, waaronder NPO, AT5 en IKON. Daarnaast was hij (vanaf 1997) actief betrokken bij het Emma Kinderziekenhuis, bij de stichting Het Nieuwe Parool, de Onafhankelijke Televisie Producenten en bij de Raad voor Cultuur en is hij vanaf 2007 voorzitter van stichting MAX Maakt Mogelijk (voor het bevorderen van het maatschappelijk en geestelijk welzijn van mensen in de samenleving in binnen- als buitenland). Decorandus is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Muziek

De heer Jan Hendriks te Voerendaal, was in het verleden werkzaam als journalist en is vanaf 1975 actief als tekstschrijver en musicus bij de muziek- en dialectgroep Carboon en heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan het behoud van de cultuur(geschiedenis) van de mijnbouw in Zuid-Limburg, evenals aan de emancipatie van de Limburgse popmuziek. Hij schreef diverse maatschappijkritische liedjes over de Limburgse kolenmijnen, het leven van de mijnwerkers, de teloorgang en sluiting van de mijnen. De cd’s van de groep zijn in 2015 opnieuw uitgebracht. Daarnaast heeft hij zich ingezet tegen het verhollandsen van de Limburgse taal, in het bijzonder in het Heerlens dialect. Decorandus is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Meer DenD