Nikkie deed het beter dan Van Nieuwkerk bij Eurovisie interview Máxima

Nikkie de jager interviewt koningin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het lukte Matthijs van Nieuwkerk niet, maar Nikkie Tutorials wel! Koningin Máxima ontdooide in haar interview met deze absolute ontdekking van dit Eurovisie Songfestival. Vraag van Nikkie aan Maxima: welke liedjes zingt u mee? ’15 miljoen mensen’, was het eerlijke koninklijke antwoord.

Zo simpel kan het zijn. Twee koninginnen op het grootste liedjesfestijn ter wereld. De een de vrouw van de Koning, de ander schopte het op eigen kracht tot The Queen online en van Rotterdam.

Sublieme techniek

We beginnen inmiddels na de eerste halve finale aan de sublieme techniek en belichting van de Nederlandse versie te wennen. Het was opnieuw een spektakel met nog een ander oranje randje, want er bleek een finaleplaats weggelegd voor de Utrechtse Stefania, die toch maar mooi Nederlands spreekt en uitkomt voor Griekenland.

Vrouwen domineerden sowieso deze tweede halve finale. Het begon al met kabouterstaat San Marino. De sensuele zangeres Senhit had de Amerikaanse rapper Flo Rida zo gek gekregen om in korte broek mee te doen en zo waar, ze gaat terecht door. De kostenbesparing op de schaarse kleding betaalde zich ook terug.

En zo was het steeds opnieuw bulls eye voor de vrouwelijke acts. Met Servië als drieklapper en natuurlijk ook het zangeresje uit Bulgarije dat goed heeft gekeken naar zang en uitvoering van Billie Eilish.

Chantal in een Iversen

Het was dus genieten deze donderdagavond, vooral ook vanwege de creatie die Chantal Janzen droeg, een robe van Claes Iversen. Het werd ook de avond van de dans. Het openingsnummer van de fabuleuze Redo, die een been mist, en zangeres Eefje de Visser (na een minuut al klaar met zingen) past helemaal in het thema van 2021 Openup. De pauze-act met balletdanser Ahmad Joudeh en een BMX’er Dez Maarten is waarschijnlijk de meest extreme maar prachtige combinatie ooit vertoond op een songfestival.

De Poolse afvaardiging was ronduit bagger. Denemarken kon ook naar huis met een nummertje uit de jaren 80 van het gezelschap dat zich in Nederlands ‘In vuur en vlam’ noemt. De zanger van Georgië had tijdens de pauze-act maar alvast zijn glas gevuld met witte wijn. Zijn liedje You werd door Gerard Joling (‘Laat de kist maar zakken’) en Marc-Marie Huijbregts (‘Ergste nummer ooit’) tot op het bot afgekraakt.

Kloon van Duncan

Zwitserland heeft een potentiële winnaar gestuurd, een kloon overigens van Duncan. De zanger zat waarschijnlijk uit te zieken van corona, een geweldige tegenvaller voor de organisatie. Wat nu aanstaande zaterdag? Duncan stond als hoofdact gepland…

Er was nogal wat kritiek op de blouse van Gjon’s Tears, maar de man zong zijn Tout l’univers namens Zwitserland foutloos. Of de Finse hardrockband dat ook deed bij de uitvoering weet niemand, maar ze mogen wel naar de finale van de vakjury en de televoters. Portugal kan hopen op goud met Love is on our Side. Goed geluisterd naar The Beatles.

De IJslandse groep met een naam die nauwelijks is uit te spreken, had zich verschanst in de hotelbar vanwege een coronageval in hun midden. De repetitievideo bleek goud waard; ze gaan naar de finale.

Nikkie heeft gelijk

Zo zie je maar weer. Aan het eind van de tweede avond kreeg Nikkie de Jager kreeg helemaal gelijk met de tip die ze meegaf aan de 200 miljoen kijkers naar het festijn: ,,De les van de songfestival historie is dat niemand alleen kan stralen.”

Nikkie
Nikkie de Jager interviewde de koningin.
San Marino
San Marino zit in de finale. Zangeres Senhit dolblij.
Stefania
Stefania, namens Griekenland in de finale zaterdag, woont in Utrecht.

Tags

CHANTAL JANZENCLAES IVERSENEEFJE DE VISSERESFGERARD JOLINGJAN SMITJONS TEARSKONINGIN MAXIMANIKKIE DE JAGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck