Organisatie GP Singapore slaat mondkapjes in tegen smog

De organisatoren van de Formule 1 Grote Prijs van Singapore hebben duizenden mondkapjes ingekocht die de toeschouwers van de race komend weekend kunnen beschermen tegen de ernstige smog.

Het Aziatische stadstaatje met 5,6 miljoen inwoners kampt al enkele dagen met een beroerde luchtkwaliteit, de zwaarste smog sinds drie jaar. De uitstoot van 20 raceauto’s maakt die situatie er naar verwachting niet beter op.

De smog wordt vooral veroorzaakt door de bosbranden in Indonesië. Die branden worden aangestoken door landeigenaren om ze rijp te maken voor het verbouwen van gewassen. Inwoners wordt aanbevolen inspannende activiteiten in de buitenlucht tot een minimum te beperken en mondkapjes te dragen.

Gratis voor kwetsbare groepen

Singapore wordt vaker door ernstige smog getroffen. Het land heeft een nationale voorraad van 16 miljoen mondkapjes. De maskers bedekken mond en neus en beschermen de luchtwegen tegen het inademen van giftige deeltjes.

Kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen kunnen gratis een mondkapje krijgen. Gezonde volwassenen dienen er een klein bedrag voor te betalen.

 

BUZZS