Overnachten voor een prikkie bij Queen Elizabeth

Nacht slapen kan bij Elizabeth!
Door: Nikola van Krieken
06-09-2022

Voor iedereen die altijd al een keer in het huis van Queen Elizabeth heeft willen overnachten: dit is je kans. De koningin verhuurt nu namelijk haar huisje in Balmoral – voor een opmerkelijk laag bedrag.

Op het ongeveer 50.000 hectare grote landgoed van de koninklijke familie in Schotland, staan ook een paar huisjes. De Britse koninklijke familie verhuurt in totaal negen van deze cottages op het Schotse landgoed Balmoral. Koningin Elizabeth brengt de zomermaanden meestal door in Balmoral Castle, net als prins William, hertogin Kate, en hun drie kinderen. Het kasteel is privébezit van de koningin en is idyllisch gelegen tussen een rivier en de berg Lochnagar.

Koopje 

Balmoral is hierdoor een van de weinige plekken van de Britse Royals waar vakantiegangers mogen verblijven. De overnachtingsprijs is erg opvallend. Deze is namelijk voor veel lager dan je zou verwachten.

De goedkoopste huisjes – de twee Colt Cottages – beginnen vanaf £ 555 voor zeven dagen en bieden elk plaats aan maximaal vijf gasten. Dit betekent een overnachtingsprijs van 15 pond (ongeveer 17 euro) per nacht en per persoon. Een echt koopje voor een vakantie op het landgoed (en de favoriete plek) van de koningin.

Vakantie tijdens inflatie

De familie houdt de prijzen bewust laag om vakanties tijdens inflatie mogelijk te maken. De 3 -tot 4-sterren cottages van de Queen zijn bedoeld om een betaalbare vakantie voor Britse gezinnen alsnog mogelijk te maken, ondanks de hoge inflatie en stijgende kosten van levensonderhoud. Alle huisjes worden aangeboden als zelfstandige vakantiehuizen met slaapkamers, een volledig uitgeruste keuken, een eetkamer en een badkamer.

Populair 

De huisjes zijn nu al erg in trek. Een woordvoerder van Balmoral Castle and Estate zei dat vakantiegangers nu al op zoek moeten gaan naar een huisje voor 2023 voordat de populaire Balmoral-vakantiehuizen volgeboekt zijn.

Buren met queen Elizabeth

Er is een klein nadeel voor de Royal-liefhebbers: als buur-zijnde zal je koningin Elizabeth, Kate en William niet tegenkomen tijdens een wandeling op het terrein. Om veiligheidsredenen worden de huisjes niet verhuurd aan vakantiegangers zolang de koninklijke familie in Balmoral verblijft.

Meer DenD