Pesters laten litteken achter bij Duncan Laurence

Door: Charlotte Wijnen
14-05-2021

Duncan Laurence voelde zich jarenlang eenzaam en werd gekweld door pesters. Maar zijn liefde voor muziek hield de zanger overeind.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nederland won door Duncan Laurence na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival. Zijn nummer ‘Arcade’ is mede dankzij de app TikTok een wereldhit geworden.

Inspiratie

Duncan vertelt wat zijn inspiratie voor het nummer ‘Arcade’ was. ,,Ik vond inspiratie in het verhaal van iemand die dicht bij me stond. Iemand die is overleden”, vertelt Duncan in het weekblad Story. Ze had zelf geen kinderen, dus Duncan was de zoon die ze zelf nooit heeft gehad.

,,Haar dood had een enorme impact op me: het was mijn eerste grote verlies”, vertelt de zanger. Het had zelfs zóveel impact, dat hij er een nummer over schreef. Ze was verliefd op iemand die haar verliet, en daar gaat ‘Arcade’ over. ,,De liefde was al zo’n machine in een gokhal waarin je muntje, na muntje, na muntje blijft gooien in de vergeefse hoop op een jackpot. De levensles is dat je je eigen geluk moet maken en dat je je geld niet moet zetten op iets wat niet bij je past.”

Niet alleen

Maar ‘Arcade’ drukt ook het gevoel uit dat Duncan had toen hij verhuisde. Hij voelde zich toen eenzaam, een gevoel wat hij maar al te goed kende uit zijn jeugd: ,,Ik was iets steviger, had een brilletje en een spleetje. Dus ik werd al gauw in een hoekje gepropt.”

Door het pesten is hij muziek gaan maken. Hij trok zich terug achter de piano. ,,Wat de pesters weghaalden, kwam met muziek weer terug. Met muziek wil ik de stem zijn van hen wiens ziel door anderen is beschadigd. Ik ga hun laten zien dat ze niet alleen zijn”, aldus Duncan in Story.

Op 18 mei opent Duncan in Rotterdam het 65ste Eurovisie Songfestival. ,,Het is superbijzonder om terug te mogen keren op het podium waar het voor mij allemaal begon. De laatste twee jaren waren moeilijk, maar ook zo bijzonder… Arcade heeft de wereld bereik”, aldus Duncan.

Meer DenD