Peter Koekebakker redt hondenlevens in Spanje

Door: DitjesDatjes
04-08-2017

Peter Koekebakker, de Nederlander in het Spaanse La Linea die honden redt en strijdt tegen het stierenvechten, maakt de meest idiote dingen mee. Hij bevrijdt honden die worden mishandeld en heeft het bijna dagelijks aan de stok met Spanjaarden die dieren mishandelen.

Zo zijn het de jagers die hun honden dumpen of zelfs doden als ze ze niet meer nodig hebben. Er worden in Zuid-Spanje hondengevechten georganiseerd, waarvoor honden worden gebruikt om mee te ‘trainen’ en de Spanjaarden zelf hebben nauwelijks enig gevoel bij het wel en wee van dieren.

Koekebakker en de stichting Animalinneed helpt door opvang te bieden en honden een nieuw tehuis te bezorgen, onder meer in Nederland. Rob Hoogland, columnist bij De Telegraaf, is ambassadeur van de stichting.

Vandaag maakte Koekebakker het volgende mee:

,,Vanmorgen hoorde ik het verhaal van Louis van het hondje wat gisteravond gedumpt werd. U mag lachen! Het was een zigeunersfamilie die het hondje kwam brengen! Let op!!! Het was een donatie. Ze kwamen het hondje doneren! Want die konden we goed verkopen!!! Louis heeft het geprobeerd uitteleggen dat dit gewoon dumpen was en dat het geen winstgevend bedrijf is wat wij hier hebben maar dat is niet gelukt geloof ik…

Meer DenD