Peter R. de Vries neergeschoten

Peter r de Vries
Door: Lola van Leeuwen
06-07-2021

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De journalist is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Vandaag bleek dat twee verdachten afkomstig zijn uit Gelderland. Het gaat om twee mannen van ongeveer 20 en 30 jaar uit Tiel en Maurik.


LAATSTE NIEUWS:


Het Parool meldde als eerste op basis van onbevestigde bronnen dat de De Vries door het hoofd geschoten is. De schietpartij vond omstreeks half acht plaats op de Lange Leidsedwarsstraat. Daar wordt het televisieprogramma RTL Boulevard opgenomen. De Vries was daar eerder vanavond een van de gasten. De aanslag zou plaatsgevonden hebben op het moment nadat De Vries de studio van RTL Boulevard verliet en naar zijn auto liep.

Advocatenkringen

De NOS haalt bronnen in advocatenkringen aan die zeggen dat er vijf schoten gelost zijn op De Vries. Hij zou daarbij in het hoofd zijn geraakt. Buurtbewoners bevestigen dat in Het Parool.

Van de Vries is bekend dat hij in het verleden regelmatig bedreigd is. De Vries koos er echter voor om niet met beveiliging te leven.

Nederland is zwaar geschokt door de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. De Vries, die woensdagavond in hartje Amsterdam werd neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard.

In koelen bloede

De aanslag werd in koelen bloede uitgevoerd door een licht getinte man. De politie is bezig met een klopjacht op de man die Peter de Vries naar verluidt door het hoofd schoot. Op internet circuleren inmiddels gruwelijke foto’s en een video rond van vlak naar de aanslag. 

Het was bekend dat de naam van De Vries op een dodenlijst stond, zoals blijkt uit een publicatie uit 2019. De journalist neemt nooit een blad voor zijn mond en destijds werd dit in verband gebracht met de omgeving van de crimineel Ridouan Taghi uit Vianen. 

De Amsterdamse politie bevestigt de aanslag op De Vries inmiddels in een persbericht.

De Telegraaf

Peter R. de Vries startte zijn loopbaan als misdaadverslaggever bij De Telegraaf, waar hij in een misdaadteam zat met onder meer de onlangs overleden Bram Brakel en Kees Koring. In 1987 verliet hij De Telegraaf. Het was in de tijd van de ontvoering van biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Doderer, waarover De Vries later nog een bestseller zou schrijven.

Spraakmakende affaires

Nadat hij bij de De Telegraaf was vertrokken ontwikkelde De Vries zich verder. Via het blad Aktueel, waar hij een aantal jaren hoofdredacteur was en via zijn misdaadprogramma’s brengt hij grote, spraakmakende affaires en onthullingen over onder meer Willem Holleeder. De Puttense Moordzaak, maar ook de affaire rond Mabel Wisse Smit, die een verhouding bleek te hebben gehad met de crimineel Klaas Bruinsma en de zaak Natalee Holloway

Later meer

Meer DenD