,,Pfff, wat is dit moeilijk…”

Rutte|Mark Rutte
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Op twee momenten in de historische persconferentie van premier Rutte, waarin hij een lockdown aankondigde voor maar liefst vijf weken, week de VVD-voorman af van het script.

,,Pfff, wat is dit moeilijk”, liet Rutte zich opeens ontvallen in zijn toespraak. De minister-president bolde ze wangen en blies zijn adem uit. Het was een menselijke reactie van de iemand die al vanaf maart van dit jaar onder extreme hoogspanning zijn werk doet.

Ingrijpend

Miljoenen Nederlanders namen deze maandagavond kennis van de meest ingrijpende maatregelen die Rutte en zijn kabinet tot dusver hebben genomen. Sluiting van winkels, pretparken, sportscholen etc. is het antwoord op de oplopende coronabesmettingen.

Tweede afwijking

Tweede afwijking van het draaiboek: ook het lawaai van de demonstranten buiten het Torentje liet Rutte niet onbenoemd in de toespraak die live werd uitgezonden. De protestanten maakten kabaal dat goed hoorbaar was voor de miljoenen kijkers.

Rutte bleef onverstoorbaar, maar maakte er uiteindelijk wel een opmerking over.

Lockdown

,,Nederland gaat op slot”, was de belangrijkste boodschap van Rutte voor de komende vijf weken. ,,Ik wil u vragen om mensen die het zwaar hebben aandacht te geven. Dat we er doorheen komen staat voor mij vast”, zo bood Rutte ook nog hoop. ,,We hebben geen keus. We maken met 17 miljoen Nederlanders iets mee dat groter is dan wat we in vredestijd ooit hebben meegemaakt.”

,,Het virus hoeft maar een keer geluk te hebben om over te springen. Een miljoen reguliere behandelingen zijn uitgesteld in de zorg. De rek is er echt uit.”

Tags

KABINETLOCKDOWNMAATREGELENMARK RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck