Porto neemt via video afscheid van Casillas als keeper

Door:
02-07-2020

FC Porto heeft woensdagavond via een afscheidsvideo het vertrek van keeper Iker Casillas (39) aangekondigd. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. In april sprak Casillas nog de hoop uit terug te keren onder de lat van Porto. Hoe zijn toekomst eruit ziet is nog onduidelijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is aan de artsen om te bepalen of een comeback nog mogelijk is”, zei de Spaanse doelman tweeënhalve maand geleden tegen het televisiekanaal van de Portugese club. “Mijn gezondheid is het belangrijkste en je moet realistisch zijn. Maar het gaat inmiddels goed met mij.”

Casillas kreeg vorig jaar op training een hartaanval en speelde geen officiële wedstrijd meer sinds april 2019. Porto nam Casillas op in de technische staf en hij bleef ook ingeschreven als speler, al haalde hij geen enkele keer meer het wedstrijdformulier.

Bondsvoorzitter Spanje

In februari liet Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa weten dat Casillas een punt zou zetten achter zijn carrière om Spaans bondsvoorzitter te worden. Maar hij trok zich uiteindelijk terug vanwege de coronapandemie.

Casillas kwam in 2015 naar Porto nadat hij zijn hele voetballeven bij Real Madrid had doorgebracht. De Portugezen plaatsten woensdagavond een video online met hoogtepunten van Casillas onder de titel “altijd één van ons”. De wereldkampioen van 2010 en tweevoudig Europees kampioen (2008-2012) droeg het shirt van Porto in 156 wedstrijden en werd in 2018 met de club kampioen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD