Real Betis eist uitleg van de VAR

De Spaanse voetbalclub Real Betis heeft het helemaal gehad met de VAR. De ploeg uit Sevilla zegt dit jaar al talloze keren benadeeld te zijn door arbitrale beslissingen. Betis verloor zondag met 1-0 bij Getafe door een strafschop in de slotfase, benut door Ángel.

Aan die strafschop ging heel wat gedoe vooraf. De spelers van Betis waren woest dat scheidsrechter Eduardo Prieto Iglesias naar de stip wees. Het duel ontspoorde flink in de slotfase, met diverse gele kaarten en zelfs rood voor Zouhair Feddal van Betis tot gevolg.

Real Betis wil precies weten wat de scheidsrechter op het veld en de VAR achter de tv-schermen besproken hebben. De club eist het volledige audiobestand van de wedstrijd. Betis beweert dat het een strafschop had verdiend na hands van Ángel en dat de penalty voor Getafe onterecht was. Ook zou de doelpuntenmaker zich heel agressief hebben gedragen tegen Sergio Canales. “Dit verzoek is is bedoeld om voor transparantie te zorgen, iets wat de Spaanse voetbalbond RFEF altijd betoogt”, aldus Betis. De club stuurde de RFEF een audiovisueel rapport van alle fouten die scheidsrechters dit seizoen bij wedstrijden van Betis gemaakt zouden hebben.

 

BUZZS