Record lonkt voor 15-jarige ‘Mexicaanse Messi’ van Real Mallorca

Door:
16-06-2020

De Mexicaanse voetballer Luka Romero kan dinsdagavond een record op zijn naam krijgen. De pas 15-jarige aanvallende middenvelder behoort tot de selectie van Real Mallorca voor de Spaanse competitiewedstrijd tegen Villarreal. Als Romero in actie komt, wordt hij de jongste speler ooit in La Liga.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De in Mexico geboren voetballer viert in november zijn 16e verjaardag. Spaanse media voorspellen hem een grote toekomst. Aangezien Romero qua manier van voetballen een vergelijkbare stijl als Lionel Messi heeft, wordt hij ook wel de ‘Mexicaanse Messi’ genoemd. Romero heeft niet alleen de Mexicaanse nationaliteit, maar ook de Argentijnse én Spaanse. Hij is jeugdinternational van Argentinië, het land van Messi.

Romero verhuisde al op jonge leeftijd met zijn gezin naar Spanje. Hij speelt nu vijf jaar in de jeugd van Real Mallorca en sinds kort mag hij meetrainen met de hoofdmacht van de club die in de hoogste Spaanse klasse tegen degradatie vecht. Mallorca hervatte de competitie zaterdag met een kansloze nederlaag tegen FC Barcelona (0-4).

 

BUZZS

 

 

Meer DenD