René le Blanc blijkt een kloon van 7 jaar geleden

René le Blanc
Door: Jos La Grande
28-12-2020

René le Blanc, de ‘recente’ ontdekking van het SBS-programma Ik geloof in mij’, blijkt een kloon te zijn van zichzelf. Zeven jaar geleden zond Omroep Gelderland ook al ‘Ik geloof in mij’ uit met dezelfde maar wel met een zeven jaar jongere René le Blanc. Ook zanger Rutger van Barneveld uit Tiel zat toen ook in het programma.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Opmerkelijk is dat René le Blanc dezelfde maniertjes en dezelfde activiteiten in de editie van 2020 herhaalt.

Zo zocht hij destijds in een kledingzaak naar overhemden (,,een investering in je carrière”) met zijn favoriete hoge kragen. Dat doet hij in 2020 opnieuw. In 2013 bladert Le Blanc door het boulevardblad Rits waar hij destijds in stond en dat doet hij 7 jaar later in een roddelblad.

De dromen van een grootste carrière in de showbusiness blijken ook niet veranderd. Le Blanc blijkt in zeven jaar echter maar weinig te zijn opgeschoten.

Liedjesschrijver

Het grote verschil is echter dat deze René de Wit (,,Ik blijf gewoon René”) zeven jaar geleden het pad leek te kiezen van liedjesschrijver en arrangeur. Hij is dan ook in een studio te zien achter een groot mengpaneel. Hij zegt dan dat hij wat afstand van de bühne neemt en dat hij zich heeft toegelegd op het schrijven van liedjes. In 2020 afficheert hij zich echter als de Nederlandse Engelbert Humperdinck.

De realiteit is dat SBS het afgelopen jaar een remake heeft uitgezonden van Ik geloof in mij van Omroep Gelderland met ook de twee artiesten die zeven jaar geleden al in het programma zaten. Want ook Rutger van Barneveld uit Tiel was toen al te zien met zijn grootouders en in 2020 opnieuw.

In 2013

René le Blanc

In 2020

Rene le Blanc

René le Blanc zeven jaar geleden:

Meer DenD