Rijzende ster Marlijn Weerdenburg

Door: DitjesDatjes
09-05-2016

Ze is zangeres en actrice en speelt al een aantal jaar de hoofdrol in de tv-serie Danni Lowinski. Maar haar deelname aan Wie is de Mol? in 2015 betekende haar definitieve doorbraak. Wie is deze vrolijke, getalenteerde dame?

 

Rijzende ster Marlijn Weerdenburg

 

Marlijn Weerdenburg (33) wordt geboren in Schiedam, maar groeit op in de omgeving van Den Bosch. Na een opleiding muziektheater aan het Brabants Conservatorium in Tilburg vertrekt ze naar Amsterdam om zich in te schrijven bij de Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar ze in 2008 afstudeert. Vervolgens is ze te zien als Charlotte in de musical Soldaat van Oranje. De meeste mensen kennen haar echter als Danni Lowinski, een succesvolle gelijknamige tv-serie van de makers van Gooische Vrouwen en Divorce. In de serie staat ze als brutale, schaars geklede advocate in een winkelcentrum voor 1 euro per minuut haar cliënten juridisch bij. Het zorgt regelmatig voor hilarische situaties. Marlijn omschrijft haar personage als ‘hartverwarmend, menselijk en klunzig met een hoog Bridget Jones-gehalte’. Dat de serie steeds populairder wordt blijkt wel uit de vele bekende gezichten die een gastrol voor hun rekening nemen. In het vierde seizoen, dit voorjaar bij SBS6, kwamen onder meer Sanne Vogel (Verliefd op Ibiza, Hartenstraat) en Maarten Heijmans (Ramses) voorbij.

 

Rijzende ster Marlijn Weerdenburg
BSR

 

Gouden keeltje

Lijkt de actrice misschien op haar personage in de tv-serie? Marlijn is niet iemand die meteen haar mening zal geven, zoals Danni dat wel te pas en te onpas doet. Maar ze is niet vies van een gezonde dosis bluf en kan soms net zo chaotisch zijn als haar alter ego. Ook de stralende, energieke persoonlijkheid heeft de knappe blondine met Danni gemeen. Daarvan waren miljoenen kijkers in 2015 getuige, toen Marlijn deelnam aan het programma Wie is de Mol? als kandidaat. Week na week zagen we hoe de spring-in-het-veld vol fanatisme én humor probeerde de Mol te ontmaskeren. Het leverde haar een finaleplaats op, maar helaas ging nieuwslezer Rik van de Westelaken – inmiddels één van haar beste vrienden – er met de prijzenpot vandoor. Wel werd Marlijn in één klap een bekende Nederlander. Voorafgaand aan haar deelname aan Wie is de Mol? werd ze op straat weleens aangesproken, maar dan als het typetje Danni Lowinski. Inmiddels kent heel Nederland haar échte naam. Ze moet er nog even aan wennen maar het heeft ook voordelen, vertelt ze in een interview. ‘Kijk, het is leuk dat ik nu iets kan vertellen over mijn band en projecten waar ik bezield mee aan het werk ben. En dan helpt het natuurlijk als je bn’er bent. Marlijn Weerdenburg is namelijk niet alleen actrice, maar vormt ook sinds 2010 samen met Helge Slikker het muziekduo Miss Molly & Me, waarmee ze een paar maanden per jaar door het land toert. Dat ze een gouden keeltje heeft was tevens te zien in het RTL-programma It takes Two, waarin bn’ers hun verborgen zangtalent tonen. Ook de rest van 2016 ziet er veelbelovend uit. Zo ontwikkelt Marlijn samen met KRO-NCRV een nieuwe dramaserie en is ze in gesprek over een eigen programma op NPO 3. Een echt multitalent dus, van wie we ongetwijfeld nog veel zullen horen!


Tekst: Ravianne van Vliet

Meer DenD