Rising star & sexy kluns: Sanne Langelaar

Door: DitjesDatjes
14-04-2016

Misschien zegt haar naam je niet meteen iets maar Sanne (31) is een bekend gezicht. Ze speelde in Michiel de Ruyter, Familieweekend en Sneekweek. In mei is ze te bewonderen in de telefilm Fake. Aan D&D vertelt ze over knikkers, je hoofd stoten en foute vriendjes.

 

Rising star & sexy kluns: Sanne Langelaar
ANP

 

Ze timmert in een rap tempo aan de weg. Sanne is, sinds ze in 2103 voor een korte tijd Inge Schrama verving in Goede Tijden, Slechte Tijden, alleen maar beter geworden. Zo bemachtigde ze de hoofdrol in de Net5–serie Dagboek van een Callgirl, waarvoor ze haar lichaam niet alleen in latex moest hijsen maar ook een hele reeks heftige seksscènes deed. In Fake, het regiedebuut van Thomas Acda, speelt ze kunsthistorica Maya, die teleurgesteld is in de liefde. Ze begint een bed & breakfast en krijgt de aantrekkelijke crimineel Aziz (gespeeld door Nasrdin Dchar) te gast. Wat ze niet weet, is dat hij plannen heeft om op een kunstbeurs zijn slag te slaan. Maya krijgt gevoelens voor Aziz en moet kiezen tussen hart en verstand.

 

Rising star & sexy kluns: Sanne Langelaar
Hollandse Hoogte

 

Maya valt steevast voor de bad guy, geldt dat ook voor jou?

‘Ach, je moet eerst slechte ervaringen hebben wil je de goede kunnen waarderen. Ik heb ook foute vriendjes gehad. Nu denk ik wel eens: “Ooh Sanne, hoe heb je je ooit met hém in kunnen laten?” Maar ik denk dat het allemaal echt nodig is geweest, want ik ben nu al een lange tijd gelukkig met iemand die niet alleen lief maar ook goed voor me is.’ Dat is acteur David Lucieer, die ze via collega Benja Bruijning op de première van Alles is Familie leerde kennen. Het is nu, ruim drie jaar later, nog steeds dik aan. Ze hebben onlangs samen een huis gekocht.

 

Rising star & sexy kluns: Sanne Langelaar
Hollandse Hoogte

 

Je profileert je op Instagram als ‘kluns’, toevallig blijkt Maya een onhandig type. Dan lijkt acteren bijna overbodig…

‘Ik ben een van de weinige mensen die het lukt om vanuit een stilstaande positie om 
te vallen. Echt, ik struikel nog over een platte stoeptegel. Er is een scène in de film waarin ik mijn hoofd stoot als ik de taxi instap. Dat stond niet in het script. Het deed flink pijn en ik hoorde Thomas nog over de set schreeuwen: “die laten we er mooi in”. Dus wat dat betreft is de rol me op het lijf geschreven.’

In Fake draait het om smokkel en kunstroof. Heb jij ooit te maken gehad met criminaliteit?

‘Oh, nooit want ik ben een ongelooflijke Brave Hendrik. Echt. Ik weet nog dat, ik denk dat ik een jaar of zeven was, ik stiekem de knikkers van mijn buurmeisje gepakt had. Zij had de mooiste knikkers van de straat. Diezelfde avond kreeg ik enorme spijt. Ik vertelde alles aan mijn vader en die gaf me toen het advies: “leg ze gewoon weer stiekem terug.” Ik heb een heel sterk geweten.’

Lies Visschedijk is overtuigend in haar rol als douanebeambte. Ben jij wel eens door de douane tegengehouden?

‘Ja… zeg, wanneer niet? Ik word er áltijd uitgehaald. Als ik met vrienden op vakantie ga waarschuw ik ze voor vertrek al: “reken maar op wat extra reistijd.” Op de een of andere manier zie ik er verdacht uit of zo. Ik krijg meteen full body search. Ik heb een keer een elastiekje om mijn pols gelaten en toen gingen alle bellen af. En over Lies: zij is echt briljant. Ze kwam zelf met het idee van de te lange broek en heeft maar een paar takes nodig en dan staat het er perfect op. Dat vind ik zo knap.’

 

Rising star & sexy kluns: Sanne Langelaar
Hollandse Hoogte

 

Fake heeft naast Lies met Gijs Naber, Nasr en Kitty Courbois een sterke cast. Wie heb jij als voorbeeld?

‘Ik zou graag met iemand als Pierre Bokma op het toneel willen staan. Katja Herbers en Jeroen Spitzberger zijn ook ontzettend goed. En internationaal gezien is Meryl Streep mijn grote ideaal. Als je naast zo’n grootheid speelt, word je zelf ook meteen een stuk beter in je spel.’

Wat staat er de komende tijd nog op het programma?

‘Ik speel in de film Of ik gek ben, het regiedebuut van acteur Frank Lammers. Deze maand ben ik ook te zien in de AVROTROS-serie Project Orpheus. Het is een beetje een mix tussen Grey’s Anatomy en Flatliners. Willem Voogd (Mees Kees) en Lisa Smit spelen de hoofdrollen.’


Tekst: Maaike Olde Olthof

Meer DenD