Robbie Williams op het randje van de dood

Robbie Williams
Door: Eva Steins
18-12-2020

Wie dacht dat eindeloos vis eten gezond is, heeft het goed mis. Het kostte poplegende Robbie Williams zelfs bijna het leven. De zanger at graag veel vis, maar moest van de dokter per direct stoppen omdat hij een gevaarlijk hoge concentratie kwik in zijn lichaam bleek te hebben…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het was kantje boord voor Robbie. Aan the Mirror vertelt hij hoe een liefde voor zeevruchten bijna resulteerde in zijn einde. Door zijn vrouw Ayda werd hij gedeongen om zich te laten testen op kwikvergiftiging. ,,Dat deed ik omdat mijn vrouw een neuroot is en zij constant van dit soort tests ondergaat”, zegt hij. „Godzijdank, want anders was ik dood neergevallen vanwege kwikvergiftiging.”

Twee keer per dag

Twee keer per dag vis eten kan dus al te veel zijn, vertelt Robbie. Hij maakte het zelf mee. ,,Ik at twee keer per dag vis en daardoor had ik de ergste kwikvergiftiging die de doktoren ooit hadden gezien”, aldus Robbie. Hij kon er echter wel de grap van in zien. ,,Weet je wat ik toen dacht? Ik heb gewonnen! Zo werkt mijn ego. Ik heb letterlijk de kwikken medaille gewonnen.”

Na deze diagnose heeft Robbie vis uit zijn dieet verbannen. ,,Een dag later at ik alleen nog plantaardig voedsel.”

Meer DenD