Ron Jans nieuwe coach van Zwolle na vertrek Jaap Stam?

Door: DitjesDatjes
06-03-2019

Nog maar een paar maanden binnen en nu alweer vertrokken: Jaap Stam, ex-Ajacied, maakt geen vrienden in zijn geboortestreek met zijn overstap naar Rotterdam Feyenoord. Na de aankondiging van het vertrek van Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst liepen de zenuwen in Zwolle al op.

Het was Martin van Geel, directeur bij de Rotterdamse club die Stam benaderde. Afgelopen week zei ook Jan de Jonge, algemeen directeur bij Feyenoord, dat een bekendmaking in het verschiet zou liggen nadat Dick Advocaat was afgehaakt als kandidaat.

Voor PEC Zwolle is het keihard balen. Stam wist in korte tijd nieuw elan te brengen, maar de club kan weer op zoek naar een nieuwe coach. Stam moet echter Zwolle nog behoeden voor degradatie. Met wedstrijden tegen AZ, Ajax en Excelsior voor de boeg wordt dat niet gemakkelijk.

En wie wordt het volgende seizoen dan de nieuwe trainer van Zwolle? Ron Jans, die afscheid neemt van Groningen als directeur en wordt opgevolgd door Mark-Jan Fedderus technisch manager van Heracles, pakte de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal. En hij is in Zwolle geboren…

Meer DenD