Selena Gomez – altijd de ex van

Selena Gomez
Door: Ditjes en Datjes
13-01-2017

Je timmert sinds je tiende al aan de weg, hebt talent en werkt keihard. Dan word je wereldberoemd omdat je vriend een tieneridool is. Het heeft Selena Gomez allesbehalve gelukkig gemaakt.

 

Selena Gomez
Hollandse Hoogte

 

Op je 24e tegen een burn-out aanlopen: het overkwam Selena Gomez. De Amerikaanse zangeres stopte afgelopen oktober abrupt met haar wereldtournee Revival. Vele concerten in Europa zegde ze af, ook haar enige Nederlandse optreden in het Ziggodome. Ze lijdt aan lupus, een auto-immuunziekte waardoor ze regelmatig paniekaanvallen heeft. Selena onthult dat ze na de diagnose van de ziekte in 2013 chemotherapie heeft ondergaan. ‘Ik focus nu op mijn gezondheid en geluk. Dat is de beste manier om verder te gaan.’, laat ze via een persbericht weten. De zangeres gaat gebukt onder angsten en depressie. Zware kost voor een jonge vrouw. Maar Selena begon al op jonge leeftijd aan haar televisie-carrière en staat vaak onder hoge druk. Niet gek als je eerste, grote liefde Justin Bieber heet. Een (tiener)idool met miljoenen fans die jaloers zijn op iedereen die met hem het beeld deelt.

 

Selena Gomez
Hollandse Hoogte

 

Beroemde Disney-vijver

Voorheen waren het al Justin Timberlake, Britney Spears en Christina Aguilera die hun faam aan de Disneyclub te danken hadden. En ook Selena is al jong op televisie te bewonderen. Als tienjarige ontmoet ze tijdens de auditie voor de kinderserie Barney & Friends de inmiddels ook beroemde zangeres en actrice Demi Lovato. De twee worden goede vrienden. Vanaf 2007 speelt Selena vijf seizoenen lang Alex Russo in de Disney-sitcom Wizards of Waverly Place. In 2008, als ze zestien is, start ze haar zangcarièrre met de band Selena Gomez & the Scene. De zangeres heeft haar exotische uiterlijk te danken aan een Mexicaanse vader en een half-Italiaanse moeder, Amanda. Zij bevalt op haar zestiende van Selena en voedt het meisje grotendeels alleen op. ‘Mijn moeder was altijd sterk, maar het moet niet makkelijk zijn geweest. Ze had drie banen en offerde alles op zodat ik een goed leven had’, liet Selena in een interview weten.

 

Selena Gomez
Hollandse Hoogte

 

Liefdesintriges

Wereldwijde beroemdheid komt ineens in 2009 als ze het vriendinnetje van Justin Bieber wordt. Hij is nog maar 15 en al een meisjesidool als hij in 2009 Selena’s moeder belt om Gomez (17) mee uit te vragen. Op oudejaarsavond zingt hij een serenade maar de twee ontkennen dan nog een relatie te hebben. Toch is dat de officiële start van hun grote, maar labiele, liefde. Het duurt tot 2011 voordat ze als koppel samen op de rode loper staan. In 2012 maakt Selena het uit. Maar Bieber doet er alles aan haar terug te krijgen. En dat lukt: in 2014 is het weer aan. Ondertussen is er een opstootje tussen een jaloerse Bieber en Orlando Bloom: de acteur zou in de tijd dat de twee uit elkaar waren, zijn zinnen op Selena hebben gezet. In december van hetzelfde jaar twittert Justin dat hij vrijgezel is. De knipperlichtrelatie wordt op de voet gevolgd door miljoenen fans. De twee blijven elkaar via social media lieve berichten sturen. Maar op Instagram gaat het afgelopen herfst helemaal mis.

 

After my first show in Vegas. @alfredoflores ❤️

Een foto die is geplaatst door Selena Gomez (@selenagomez) op

 

Jelena-gate

Waar een paar plaatjes op Instagram toe kunnen leiden… De nieuwe vriendin van Justin, Sofia Richie (de achttienjarige dochter van Lionel), viel niet in de smaak bij zijn trouwe fans. Hij vroeg zijn volgers op Instagram om zijn schatje niet zo af te katten. Zijn fans kregen daarop ineens bijval van Selena. ‘Dan moet je het allemaal maar niet zo in the open gooien als je geen commentaar wilt. Het is een privé-relatie die je beter privé kunt houden.’ Haar opmerking werd toegejuicht, maar niet door Bieber. Die reageerde als door een bij gestoken: Selena zou hem alleen voor eigen roem gebruikt hebben. Dat liet ze niet over zich heen gaan. Zij beschuldigde hem vervolgens van vreemdgaan. Jelena-gate was geboren! Volgens insiders stortte Selena volledig in toen ze het nieuws over zijn nieuwe liefde hoorde. Dat zou ook de achterliggende reden zijn van haar depressie (en het annuleren van de concerten). Ze is even uit de spotlight. De familie van Bieber liet weten ‘te hopen dat Selena alle hulp krijgt die ze nodig heeft om beter te worden.’ Aardig. Helaas is het voor de een makkelijker om over die grote liefde heen te komen dan voor de ander.


Tekst: Maaike Olde Olthof

Meer DenD