Sint glijdt van dak

|Sinterklaas|Sinterklaas|Sinterklaas|Sinterklaas|Sinterklaas|Sinterklaas
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Afgelopen weekend hobbelde de Sint met zijn pieten weer over de Hollandse daken. Zoals ieder jaar was hij weer erg druk, want hij moest alle cadeaus veilig en wel afleveren bij de kids. Nu zorgen ze er wel voor dat alles perfect en onbeschadigd door de schoorsteen komt, maar ook de Sint heeft weleens een onhandig dagje en kan dan flink hard terecht komen. Zoals je hieronder ziet gaat het niet altijd van een leien dakje…

 

1. In Friesland was de Sint op bezoek bij voetbalclub VV de Lauwers. Hij had blijkbaar iets te veel van het lekkernij gesnoept, want Sinterklaas zakte door zijn stoel! Gelukkig stond hij gauw weer op twee benen en stond Kluspiet gauw paraat om de stoel de maken.

 

Sinterklaas
Bron: VV de Lauwers

2. In 2010 maakte de goedheiligman een harde smakkerd op de besneeuwde straten in Helmond. Gelukkig kun je op de foto al zien dat de behulpzame Pieten er als de kippen bij waren om de oude man weer overeind te helpen.

 

Sinterklaas
Bron: Nu.nl

3. Sint heeft wel vaker wat onhandige momentjes. In 2013 maakte hij zo’n harde val dat hij zelfs in een rolstoel terecht kwam! Tijdens de val nam hij zijn Hulppiet mee, die met last van zijn been en op een brancard moest liggen. Gelukkig drukte dat niet de pret en kon hij alsnog op bezoek bij de basisschool.

 

Sinterklaas
Bron: Jorai Zegveld

4. Eerder in 2007 had Sinterklaas zulke drukke dagen, gehad dat het hem eventjes teveel werd toen hij bij het laatste dorpje van de dag aankwam. Hij gleed namelijk pardoes van zijn paard Amerigo af. Door de drukte in het dorp waren er genoeg mensen in de buurt die hem gauw weer in het zadel hielpen.

 

Sinterklaas
Bron: Claudy Braakman

5. Sint is in België zelfs een keer van het dak gevallen! Hij hield hier wat pijn aan zijn rechtervoet aan over en moest dus mee met de ambulance. Gelukkig kon hij later terugkeren om toch alle kinderen zielsgelukkig te maken.

 

Sinterklaas
Bron: hbvl.be

6. In Drenthe raakte de goedheiligman in 2011 te water. Gelukkig had hij zoveel mazzel, dat een andere boot uit de buurt snel te hulp kon schieten.

 


7. Zoals je kunt zien hadden de bewoners van dit huis een behoorlijk probleem toen de Sint met paard en al door het dak zakte. Gelukkig was dit gewoon een goede grap!

 

Sinterklaas
Bron: Centraal Beheer

Tekst: Rebecca Freeling

Tags

FOTOSGRAPPIGLIJSTJEPAARDSINTERKLAASVALLENVIDEOWATERZWARTE PIET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck