Slachtoffer racismerel: nog geen contact met Buckingham Palace

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Ngozi Fulani, voorzitter van de liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld Sistah Space, ontkent dat Buckingham Palace contact met haar heeft opgenomen na het racistische incident van afgelopen week. Dat stelde Fulani in het programma Good Morning Britain, waar ze reageerde op de bewering van Buckingham Palace dat dat wel is gedaan.

Fulani werd tijdens een receptie dinsdag op Buckingham Palace racistisch bejegend. Een hofdame, naar later bleek Lady Susan Hussey, stelde Fulani meermaals de vraag waar zij vandaan kwam. Fulani antwoordde telkens Britse te zijn, maar de hofdame bleef vragen waar zij en haar familie “oorspronkelijk” vandaan kwamen. De hofdame, die de peetmoeder van prins William is, heeft excuses aangeboden en haar ontslag inmiddels ingediend.

Het hof zei eerder de kwestie zeer serieus te nemen en stelde een onderzoek in. Ook stelde het paleis dat er contact was opgenomen met Fulani en dat ze is uitgenodigd om haar ervaringen persoonlijk te delen.

“Mensen zeggen dat het paleis contact met me heeft opgenomen. Maar dat is niet zo. Ik kan uitdrukkelijk zeggen dat we nog niets hebben gehoord.” Later in het interview zei Fulani dat ze nog wel graag langs zou willen komen voor een gesprek.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck