Boerin Agnes moet vechten voor boerengeluk

BZV
Door: Sinem Toprak
07-11-2018

Door de ‘koeienstop’ heeft boerin Agnes, bekend van Boer zoekt vrouw, het financieel erg zwaar. Zo zwaar, dat ze op het punt stond de boerderij te verkopen…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Begin dit jaar kwam er een nieuwe maatregel. Alle boeren moesten het aantal koeien reduceren naar het aantal dat ze in juli 2015 hadden. Voor een aantal boeren betekende dat een grote ramp. Agnes en haar partner Albert zaten al in de schulden, en deze nieuwe maatregel maakte de situatie alleen maar erger. Ze hadden in 2015 namelijk net een nieuwe stal laten bouwen voor extra koeien, maar er hebben nooit koeien in het nieuwe verblijf gestaan. Agnes en Albert hebben alles op alles moeten zetten om hun hoofd boven water te houden. ,,Als er geoogst wordt, staat hij ’s ochtends om vier uur op om op onze boerderij te werken”, vertelt Agnes over haar man aan het blad Vriendin. ,,Om zes uur gaat hij naar zijn werk en als het donker is komt hij thuis. Door alle stress sukkelde ik al maanden met mijn rug.”

Opgeven

Het stel geeft niet op en wil vechten voor hun boerengeluk. Ze hebben manieren gevonden om op een andere manier geld te verdienen.  ,,Ik houd over een paar dagen een TED Talk, een lezing in het Engels die ook op internet te volgen zal zijn”, vertelt Agnes. ,,Ik ga vertellen over hoe ik als boer met allerlei politieke uitdagingen omga. Dat vind ik hartstikke spannend.”

Meer DenD