Slechte verliezer? Britse inzending geeft Brexit schuld van laatste plek

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, luidt het bekende gezegde. Voor de Britse zanger Michael Rice geldt dat zeker, want hij eindigde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival helemaal op de laatste plaats. Volgens hem komt het niet door slechte zang, een belabberde act of een suf liedje. De Brexit zou ervoor gezorgd hebben dat hij maar 16 punten kreeg.

Pro-Brexit

,,Ik wist al die tijd al dat ik op deze plaats zou eindigen vanwege de Brexit. Weet je, we hadden Gary Barlow of Elton John kunnen sturen en dan waren we waarschijnlijk nog laatste geworden”, zegt Michael tegen de tabloid The Sun, die overigens pro-Brexit is.

Inmiddels zijn veel Britten het zat, want het is 22 jaar geleden dat een van hun inzendingen heeft gewonnen en de laatste tien jaar zijn ze niet eens in de top tien beland. Oneerlijk, vinden velen. ,,Zelfs The Beatles waren maar halverwege het rijtje gekomen. Maar misschien zijn we eraan gewend dat Europa ons niet op waarde schat”, schrijft The Sun.

Nieuwe Adele

‘Onze’ Duncan weet wel waarom Engeland dit jaar geen schijn van kans maakte: ,,Jullie hebben geweldige schrijvers en geweldige artiesten die nog onbekend zijn. Stuur hen. Ik wil iemand zien waar ik een album van wil kopen, een nieuwe Sam Smith, een nieuwe Adele.”

Tags

BREXITEUROVISIE SONGFESTIVALTHE SUN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck