Söderling: topsporters verdienen meer mentale steun

Door:
08-07-2020

Oud-tennisser Robin Söderling vindt dat topsporters mentaal meer steun verdienen. “Gegevens tonen aan dat een op de drie topsporters last heeft van psychische problemen die zich kunnen uiten als stress, eetstoornissen, burn-outs, depressies en angsten”, zegt de Zweed. “We moeten dat bespreekbaar maken, zodat talenten beter voorbereid zijn dan ik.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Söderling, de voormalige nummer 4 van de wereldranglijst, kampte de laatste negen jaar met angst- en paniekaanvallen. De 35-jarige Zweed heeft zijn problemen pas onlangs overwonnen. Hij was in 2011 al psychisch niet in orde toen hij de ziekte van Pfeiffer kreeg. Hij speelde daarna geen wedstrijd meer en nam in 2015 afscheid als topsporter.

“Sport kan een enorme uitdaging zijn voor je mentale gezondheid”, aldus Söderling op Instagram. “Mijn streven naar perfectie had uiteindelijke bijna een dodelijke afloop. Jezelf onder druk zetten en heel hard werken kan lonen. Maar als je niet naar je lichaam luistert, dan wordt niet alleen je loopbaan maar je hele leven verpest.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD