‘Straf voor Max had gevolgen gekregen’

SPIELBERG – De Formule 1-renstal van Red Bull had een eventuele straf voor Max Verstappen na zijn winst afgelopen zondag in de Grand Prix van Oostenrijk niet gepikt. “Wanneer ze ons de zege hadden ontnomen, zou dat gevolgen hebben gekregen”, verkondigt topadviseur Helmut Marko tegenover Motorsport.com.

“Ik heb met teameigenaar Dietrich Mateschitz niet concreet besproken wat we dan zouden doen, maar we hebben wel tegen elkaar gezegd: zo is de Formule 1 niet interessant meer. We kunnen eigenlijk de woorden van Max Verstappen herhalen: als dit al niet meer mag, dan kunnen we beter thuisblijven.”

Verstappen passeerde enkele ronden voor het einde Ferrari-coureur Charles Leclerc, die op dat moment de leiding had. De wagens van beide rijders raakten elkaar bij die inhaalactie in de bocht. De Nederlander en de Monegask moesten anderhalf uur na afloop van de race tekst en uitleg geven over het race-incident. Weer bijna twee uur later was de jury eruit: Verstappen had de regels niet overtreden en behield zijn overwinning.

 

BUZZS