Talpa, ITV en SPEC reageren niet op tweede aangifte tegen Ali B

Door: DitjesDatjes
19-01-2022

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, en producent ITV laten woensdag weten geen reactie te geven op het nieuws dat er een tweede aangifte is gedaan tegen Ali B. Dat laten hun woordvoerders weten. Eerder stelden beide bedrijven al geen commentaar te geven gedurende het onderzoek naar seksueel wangedrag bij The Voice, een programma waar Ali B jarenlang aan verbonden was.

Ali B “betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus Swier, de advocaat van Ali B. Toch heeft RTL besloten de samenwerking met de rapper gedurende het onderzoek volledig op te schorten. De muzikaal leider van The Voice, Jeroen Rietbergen, is zaterdag al opgestapt. Hij bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel wangedrag en heeft daarvoor spijt betuigd.

De zaak kwam aan het rollen door de aankondiging van een uitzending van BNNVARA-programma BOOS dat donderdagmiddag online komt te staan. Ook SPEC, het managementbureau van Ali B, reageert woensdag niet op het nieuws. Eerder deze week plaatste SPEC een verklaring op Instagram waarin het bedrijf beklemtoonde dat Ali B “nooit misbruik heeft gemaakt van zijn positie en zich nooit seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD