Tom Coronel lovend over MAXimaal 2021

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Max Verstappen kan terugblikken op een sportjaar met een gouden randje. Eindelijk won hij, als eerste Nederlander, tijdens een bloedstollende race in Abu Dhabi de wereldtitel. ,,Red Bull heeft geen vleugels, ze hebben ballen”, zegt coureur Tom Coronel.

Het was een jaar waarin de Grand Prix grillig verliep. Fans van Max Verstappen zagen hoe hun idool dit seizoen diverse keren werd gestraft voor overtredingen. En dat terwijl aartsrivaal Lewis Hamilton in vergelijkbare situaties telkens het voordeel van de twijfel leek te krijgen van de stewards. Desondanks liet Verstappen zich nooit uit het veld slaan. Emoties over een verlies of te betwijfelen beslissing van de wedstrijdleiding, liet hij weinig zien. Max richtte zich op dingen die hijzelf en zijn team beter konden doen. Een ongeëvenaard positieve houding.

Gerechtigheid

Hoe anders verliep het bij team Mercedes! Na vele jaren van grote successen waarin ze zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap wonnen, moest Hamilton het in Abu Dhabi afleggen tegen Verstappen. ,,Eindelijk gerechtigheid!” klonk het onder de aanhangers van #releasethelion. Maar daarover dacht kamp-Mercedes anders… Schreeuwend en tierend vrat Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, bijna zijn headset op toen hij zijn beklag deed over de inmiddels wereldberoemde, last moment inhaalactie van Verstappen. Hij kon het níet verkroppen dat 2021 voor Mercedes ‘slechts’ de boeken in zou gaan met het winnen van het constructeurskampioenschap.

Radiostilte

Hamilton op zijn beurt, zat, begrijpelijke ook wel, verslagen achter zijn stuur. Hij kreeg een bittere pil te verwerken, maar slaagde er toch in om Verstappen te feliciteren. Team Mercedes sleep ondertussen de messen om via een rechtszaak alsnog de titel weg te slepen bij Verstappen. Dat bleek tevergeefs. Sindsdien is er een grote radiostilte ingetreden bij Lewis Hamilton. De anders op sociale media zo actieve coureur, heeft niets meer te zeggen tegen zijn ruim 26 miljoen volgers. Wél ontvolgde hij iedereen, waarmee hij de suggestie wekt alle prikkels en meningen van externe partijen zo goed als uit zijn leven te bannen.

Adembenemend

Max, daarentegen, ging jubelend de kerstdagen door. Diverse plaatjes van hem en zijn liefde Kelly Piquet sierden zijn account. Hij blikt immers terug op een jaar met MAXimaal resultaat. En coureur en F1-analist Tom Coronel verwoord het tijdens een net verschenen podcast van RacingNews365 goed: ,,Het belangrijkste is: hij is wereldkampioen. We hebben genoten. Het was adembenemend wat Max liet zien. Ik hoop dat we dit de komende jaren weer gaan zien.”

Tags

GRAND PRIXHAMILTONMAX VERSTAPPENRED BULLTOM CORONELTOTO WOLFF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck