Trainer Xavi wil grote namen naar Qatar halen

Door:
10-07-2020

Trainer Xavi Hernández heeft grote plannen met voetbalclub Al-Sadd uit Qatar. De oud-middenvelder van Barcelona is op zoek naar vervangers voor de vertrokken Gabi en Marco Fabian. Hij zet volgens verschillende Spaanse media hoog in. Xavi zou zijn oog hebben laten vallen op Santi Cazorla, David Silva en Pedro Rodríguez.

De 35-jarige Cazorla is dit seizoen een van de uitblinkers van Villarreal, de huidige nummer 5 van La Liga. Silva en Pedro hebben aflopende contracten bij respectievelijk Manchester City en Chelsea.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Xavi verlengde afgelopen week zijn contract bij Al-Sadd, de club waar hij een mooie loopbaan als speler beëindigde. Hij werd de afgelopen weken veelvuldig genoemd als opvolger van Quique Setién bij het tegenvallend presterende FC Barcelona.

Ontslag

Xavi sprak in januari al met de leiding van de kampioen van Spanje toen Ernesto Valverde net ontslagen was. De voormalige middenvelder gaf toen aan dat hij niet midden in een seizoen wilde instappen. Barcelona koos vervolgens voor Setién, die de laatste weken zwaar onder vuur is komen te liggen na een serie slechte resultaten.

Xavi gaat zijn tweede seizoen in als trainer van Al-Sadd. De Spanjaard won afgelopen jaar de Super Cup en de Qatar Cup.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD