Twan Huys had het voor geen goud willen missen…

Door: DitjesDatjes
04-03-2019

,,Als je echt wilt winnen, moet je eerst leren verliezen…”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat was de boodschap tijdens het requiem voor de talkshow Late Night van Fien Vermeulen, die speciaal tijdens de laatste editie met Twan Huys de serie Loosers als tip voor de kijkers opvoerde. Het fragment uit de Netflix-docu ging over een bokser, die k.o. werd geslagen, een hersenbeschadiging opliep maar toch weer ging staan.

Ook vanavond vatte Twan Huys opnieuw nĂ­et het gesprek van de dag, de voortdurende zwakte van het programma. Zat op hetzelfde moment bij Jinek minister Ollongren, Rob Jetten en Angela de Jong aan tafel. Huys moest het, met alle respect, met mindere nieuwsgoden doen. Ook de laatste editie van Late Night bleek een kabbeldekabbel-uitzending.

Het ging over een toneelstuk, Leaving Nederland en als laatste dan de groep Van Dik Hout. Woorden weerspiegelen het gevoel van leegte, zo omschreef Twan Huys het lied ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout.

En toen kwam het afscheid.

Korte boodschap van Twan, zakelijk en geen tranen. Dat wel anders bij zijn voorganger Humberto Tan.

,,Dit is de laatste RTL Late Night, we hebben er alles aan gedaan. Het was een onwaarschijnlijk groot avontuur. En elk avontuur gaat gepaard met risico’s. Want wie een hoge berg wil beklimmen weet nooit helemaal zeker of hij de top gaat halen. Dat hebben we geprobeerd, maar we moesten onderweg de poging staken. En natuurlijk is dat ontzettend jammer. Het was voor mij zelfs stormachtig. Een wilde achtbaan, zoals ik hem zelden heb meegemaakt. Heel heftig. Maar ik heb geen moment spijt van dit avontuur. Hier eindigt Late Night vanavond.”

Na de klanken van Van Dik Hout was er een staande ovatie en dikke knuffels van de laatste gasten van Twan. Ook zij moeten, netzoals Twan Huys, weer op zoek naar een ander podium.

 

Meer DenD