Van der Vaart zwaait af in Hamburg

Door:
13-10-2019

Rafael van der Vaart is al een tijdje gestopt als voetballer, maar zondag nam hij officieel afscheid. In het Volksparkstadion van Hamburger SV, waar hij met het nummer 23 op zijn rug jarenlang schitterde. Van der Vaart formeerde voor zijn afscheidswedstrijd twee teams: Rafa’s All Stars en HSV All Stars.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 36-jarige Heemskerker deed zelf bij beide teams mee. Het sterrenteam met veelal oud-teamgenoten van Ajax en het Nederlands elftal, onder wie Arjen Robben, Mark van Bommel, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooij, John Heitinga en Andy van der Meyde, won met 7-6. Zelf scoorde Van der Vaart twee keer voor de All Stars van HSV. Bij zijn eerste goal kreeg hij wel de nodige hulp, onder anderen van Heitinga die vlak voor de doellijn de bal wel heel makkelijk liet lopen.

In de slotfase kwam Van der Vaarts zoon Damián in het veld. Vader en zoon bekeken samen vanuit de middenstip een compilatie van foto’s en filmpjes die op het grote scherm in het stadion werd vertoond. De wedstrijd ging daarna nog even door en het laatste woord was voor Damián, die ook nog mocht scoren. Hij stuitte eerst twee keer op keeper Heurelho Gomes, maar maakte daarna alsnog het doelpunt waar iedereen in het stadion op hoopte.

Van der Vaart droeg 109 keer het shirt van het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de finale van het WK haalde. De spelmaker, opgeleid en doorgebroken bij Ajax, speelde voor HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis, FC Midtjylland en Esbjerg fB. Van der Vaart werkt tegenwoordig als tv-analist.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD