Verlies van 9-0 heeft Southampton sterker gemaakt

Door:
10-01-2020

De Engelse voetbalclub Southampton treft zaterdag met Leicester City de ploeg waar het eind oktober een historisch zware nederlaag tegen incasseerde. Voor eigen publiek in het St. Mary’s-stadion verloren de ‘Saints’ met maar liefst 9-0. “We zullen dat nooit vergeten. Maar we hebben na die wedstrijd wel de juiste reactie gegeven”, zegt manager Ralph Hasenhüttl, wiens ploeg sindsdien opklom naar de twaalfde plaats in de Premier League.

“Die avond tegen Leicester was rampzalig voor ons. Maar twee maanden later kan je wel zeggen dat het toch een belangrijk resultaat was. De ploeg heeft mentaliteit en karakter getoond. We hebben ons teruggeknokt en spelen nu weer goed. Ik kan de jongens niet genoeg bedanken voor de manier waarop ze zich hersteld hebben. Misschien was die dramatische avond tegen Leicester uiteindelijk wel een heel belangrijke voor ons.”

Southampton bleef de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. De ploeg van Hasenhüttl won onder meer bij Chelsea (0-2). Zaterdagmiddag spelen de ‘Saints’ in en tegen Leicester, dat op de tweede plaats in de Premier League staat.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen