Vraag het Maaike: Hij zit in een haat-appgroep

Door: Ditjes en Datjes
31-10-2020

,,E., mijn vriend, zit in een WhatsAppgroep waar nogal harde grappen over anderen gemaakt worden. Andere etniciteit en geaardheid, daar wordt ook lullig over gedaan. Ik vind dit niet te rijmen met wie hij is, omdat we familie en vrienden hebben die onder deze groepen vallen. In mijn ogen was hij erg open minded. Toen ik hem met het taalgebruik confronteerde wuifde hij het weg: het zijn maar grappen. Maar ik merk dat ik er echt mee in mijn maag zit.” 

S.A. uit H. 

,,Het is voor mij lastig uit je mail op te maken welke grappen er precies gezegd is. Jij vindt de woorden in ieder geval niet door de beugel kunnen. Het is goed dat je het aangeeft. We leven in een gevoelige tijd, zeker als het om LHBTI- en Zwarte Piet-discussies gaat. De emotie overheerst, het niet met elkaar eens zijn of een debat is haast onmogelijk, zeker op social media. Je geeft aan dat E. in het ‘echte’ leven wel verdraagzaam is. Misschien kun je hem daar eens mee confronteren? Sommige mensen hebben bikkelharde of sarcastische humor, maar ik snap dat je voelt dat er een ondertoon inzit. Ik zou het toch nog eens aankaarten.” 

Meer DenD