Vraag het Maaike september

Maaike
Door: DitjesDatjes
26-08-2018

Burengeschil om luide seks  

Onze buurt is een tijd lang in rep en roer geweest, omdat we ’s nachts allemaal seksgeluiden hoorden. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het mijn naaste buren waren die met het raam open de liefde bedreven. Ik wist dat velen daar last van hadden, dus heb ik op een avond netjes aangebeld. De buurvrouw deed open en ik vertelde haar dat hun intieme moment overal te horen was geweest. Wellicht kon ze het raam de volgende keer dicht doen? Ze schaamde zich kapot, kreeg een hoofd als een boei. Ik zei nog: ,,Geeft niks, ik wil gewoon dat je het weet!” Sindsdien is onze verhouding erg slecht. Ze duikt letterlijk weg als ze me in de tuin ziet. Laatst keek ze me niet eens aan toen ze op straat langsliep. Ik baal ervan. Had ik dan niets moeten zeggen? Iedereen had het er namelijk over.” 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

V.B uit D. 

 

,,Blijkbaar zou jij het fijn vinden als iemand jou even een seintje gaf in zo’n situatie. Die buurvrouw schaamt zich natuurlijk enorm, ze heeft zich lekker laten gaan en de hele buurt heeft ervan meegenoten. Had ze wellicht beter over kunnen nadenken. Ik denk dat het gewoon wat tijd nodig heeft, zij moet hier zelf eerst overheen komen. Haar reactie zegt ook genoeg, ze schaamt zich en hoopt door jou te mijden nooit meer aan dit voorval te hoeven denken. Het komt vast goed, geef het gewoon wat meer tijd om te slijten. 

 


Hij houdt de boot af 

,,Ik heb een leuke jongen leren kennen. We hadden een klik omdat we hetzelfde lederen jack droegen. We hebben gezoend en zijn met elkaar naar bed geweest. Hij vertelde heel lief dat hij me heel bijzonder vond. Sinds een week houdt hij ineens de boot af. Ik ging met een paar vriendinnen naar een concert waar hij ook was. Ik heb er zes uur gestaan en we hebben nog geen vijf minuten samen gepraat. Hij was er met zijn vrienden en deed net alsof ik lucht was. Maar een dag later appte hij me wel of we weer konden afspreken. Ik ben in de war en weet het nu even niet meer.” 

Melissa uit H. 

 ,,Dat jullie hetzelfde jack hebben is grappig. Dat betekent natuurlijk niet meteen dat je voor elkaar bestemd bent! Jullie hebben het samen leuk gehad en zijn intiem geweest. Ik krijg de indruk dat hij geen idee heeft hoe hij zich nu verder moet gedragen. Vaak is dat geen goed teken. Je kunt hem er mee confronteren, als je dat zelf nog de moeite waard vindt. Maar zoals ze dat mooi in het Engels zeggen: He is probably not that in to you. En dan is hij jouw aandacht echt niet waard.” 

 


 

Miscommunicatie door WhatsApp 

Het is een drama om met mijn zoon te whatsappen. De helft van de tijd woont hij bij zijn vader. Daardoor communiceren we vaak via de app. Het probleem is dat we elkaar op deze manier totaal niet begrijpen. Zo denkt Teun dat ik boos op hem ben wanneer ik een punt achter een zin zet. Maar dat is normaal! Hij appt me soms helemaal niet terug, terwijl ik wel zie dat hij het gelezen heeft of online is. Kortom, het zorgt voor veel irritatie en ruis. Geld of tijd om zijn moeder even te bellen, heeft hij niet.  

L.R uit O. 

 ,,Dat de jongere generaties heel anders met social media omgaan dan wij, moge duidelijk zijn. Blijf vooral punten zetten, want interpunctie is heel belangrijk. Al die afkortingen en straattaal gebruiken ze maar lekker onderling. Het is ook prima om je zo van elkaar te kunnen onderscheiden. Probeer gewoon zo min mogelijk met hem te appen. Wie heeft ook bepaald dat je meteen op elk bericht reageren moet? Online betekent dus: actie? En wat is er mis met een kort telefoongesprek? Ook handig en goedkoop: laat op WhatsApp gewoon een gesproken bericht achter, dat laat weinig ruimte over voor misinterpretatie.”  

Meer DenD