Vriendin Nederlandse voetballer uit stadion gezet in Iran

De vriendin van profvoetballer Kevin Jansen, Madelon Bosman, is onlangs in Iran uit een voetbalstadion verwijderd. Ze bezocht een duel van haar vriend, terwijl vrouwen in Iran niet welkom zijn in stadions.

“Het viel me wel op dat er vanaf de tribune foto’s werden gemaakt van de box”, zei Bosman op NPO Radio 1. “Maar ik dacht dat die mensen foto’s maakten van die belangrijke mannen. Ik heb er geen seconde aan gedacht dat ze van mij foto’s maakten. Later bleek dat die foto’s op social media werden geplaatst. Zo’n 25 minuten na het begin van de wedstrijd werd ik op de schouder getikt. Er werd me verzocht de box te verlaten.”

Halverwege de eerste helft werd Bosman meegenomen naar een ander gebouw, waar ze het restant van de wedstrijd op televisie mocht bekijken. “Daar werd mij uitgelegd dat ik absoluut geen risico liep dat ik zou worden opgepakt”, aldus Bosman, die naar eigen zeggen erg angstig was. “De club bleek gebeld door de politie met het vriendelijke verzoek mij te verwijderen.”

Jansen had bij de club toestemming gevraagd voor het bezoek van zijn vriendin. De 27-jarige middenvelder, oud-speler van onder meer ADO Den Haag en NEC, besloot afgelopen zomer voor een avontuur in Iran te kiezen.

 

BUZZS