Wat gaat Ajax doen met opgepakte spits Promes?

Promes opgepakt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De 28-jarige linksbuiten van Ajax QUINCY PROMES heeft zich op een ongelooflijke manier in de nesten gewerkt. De voetballer is vandaag door de politie gearresteerd omdat hij afgelopen zomer betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij.

In een loods in Abcoude, tijdens notabene een familiefeest, is een lid van de familie gewond geraakt. Promes wordt ervan verdacht dat hij betrokkenheid heeft bij de steekpartij. Mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg zou de Ajax-speler ten laste kunnen worden gelegd als het strafbaar feit kan worden bewezen.

Dat meldt persbureau ANP op basis van bronnen rond het onderzoek. Quincy Promes heeft drie kinderen en getrouwd. Zijn levenspartner heet Jamie. De voetballer heeft twee broers, van wie enkele jaren geleden er een op de tram zat en de ander in een sportschool werkte.

Voetballen

Promes voetbalt voorlopig niet voor Ajax want hij zit drie dagen in voorlopige hechtenis. Een maand geleden is pas aangifte gedaan door het slachtoffer. Op het misdrijf staat een maximale gevangenisstraf van 4 jaar.

De steekpartij zou hebben plaatsgevonden tijdens of na een familiefeest. Promes stak naar verluidt na een ruzie een familielid neer met een mes.

LEES OOK: ‘Voetballer Promes lapt regels aan laars?!’

Quincy Promes heeft gisteren bij de wedstrijd Ajax-PEC Zwolle nog gescoord, maar verscheen zondagochtend (vandaag) niet op de training. Ajax won de wedstrijd met 4-1 en Promes scoorde in de 11e minuut 2-0. De bijnaam van Promes is ‘Antokha’.

Vragen

Er moeten de komende uren en dagen ook andere vragen worden beantwoord binnen Ajax.

Want heeft Quincy Promes, die de afgelopen weken overigens uit vorm was maar nog wel afgelopen week inviel in de Champions League wedstrijd tegen het Italiaanse Atalanta, de afgelopen maanden gezwegen tegen de Ajax-leiding over dit zware vergrijp? Of waren er mensen binnen Ajax wel op de hoogte wie dan dan?

De carrière van Promes staat op het spel. Als hij wordt vervolgd voor de steekpartij door het Openbaar Ministerie en wordt veroordeeld dan is voortzetting van zijn voetballoopbaan bijna onmogelijk. De reputatie van Promes ligt aan diggelen. Zelfs als er geen sprake is van vervolging is de reputatieschade groot.

De politie zal de afgelopen maand ongetwijfeld verder onderzoek hebben gedaan naar de gebeurtenissen in juli en zal getuigen hebben gehoord.

‘Ede Koef’

De 28-jarige international speelde voordat hij naar Ajax kwam voor het Spaanse Sevilla en daarvoor in Moskou. Afgelopen maanden viel de voetballer ook op door zelf muziek te gaan maken.

Met zijn nummer ‘Ede Koef’ onderneemt de aanvaller stappen in de muziekindustrie. In de muziekvideo zijn niet alleen een Lamborghini en luxueuze sieraden zichtbaar. Ook zijn er veel mensen in de clip aanwezig.

Tags

ABCOUDEAJAXPROMES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck