Webshop Dortmund gaat op zwart door zwart tenue

Door:
07-12-2019

De webshop van Borussia Dortmund ging zaterdag even op zwart. Er was zoveel vraag naar het speciale, volledig zwarte tenue dat de spelers van de Duitse club eenmalig droegen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf, dat de webshop zelfs een tijdje onbereikbaar was. De voorraad zwarte shirts was binnen 2,5 uur uitverkocht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dortmund speelt normaal altijd in een geel shirt met zwarte accenten. Kledingleverancier Puma had voor zaterdag echter een speciaal tenue gemaakt, om te vieren dat Borussia Dortmund bijna 110 jaar bestaat. “Kolen en staal: al 110 jaar diep geworteld in onze thuisstad”, schreef Dortmund op Twitter bij een filmpje waarin het volledig zwarte tenue werd gepresenteerd. Zelfs de sponsornaam en het logo waren zwartgekleurd en daardoor nauwelijks zichtbaar. Alleen de namen en rugnummers van de spelers hadden een iets andere kleur en waren in het grijs leesbaar.

De ‘zwarte’ brigade van trainer Lucien Favre trakteerde de fans op een aantrekkelijke wedstrijd met vijf doelpunten (5-0). “Dit zwarte shirt is het mooiste dat ik ooit heb gedragen”, zei Jadon Sancho, die twee goals maakte. “Misschien moeten we hier maar in blijven spelen.” De fans vinden het shirt ook prachtig, zo bleek uit de drukte in de webshop van ‘BVB’. De tenues, 94,99 euro per stuk, waren in 150 minuten uitverkocht.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD