Wie is de nieuwe mevrouw De Mol?

John de Mol getrouwd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het heeft meer dan 30 jaar geduurd voordat mediatycoon John de Mol, een van de rijkste mannen van Nederland, de trouwring om de vinger schoof van de kersverse mevrouw De Mol. 

In Parijs gaven de twee elkaar het ja-woord, zoals DenD.nl het afgelopen weekeinde onthulde. De trouwpartij in Parijs was voorbereid als een militaire operatie. Met maar één doel van de huwelijkskandidaten: ‘Dit mag niet uitlekken, want het is ónze dag.’

Begin relatie

De organisatie van de trouwpartij herinnert aan de beginperiode van hun relatie. Want De Mol is een ‘open boek’ voor Nederland. De familie met zus Linda, zoon Johnny – geboren uit De Mols’ eerste huwelijk met zangeres Willeke Alberti – treedt tegen wil en dank af en toe in de schijnwerpers.

Maar Els Verberk, de levenspartner voor wie de mediaman 30 jaar geleden plotsklaps viel, is dat bepaald niet. Soms, bij begrafenissen van bekende tv-sterren, loopt ze aan de zijde van John en staan de fotografen van de bladen klaar. 

Hoofdredacteuren

Het huwelijksgeheim van De Mol was overigens ook voor de hoofdredacteuren van Privé, Story en Weekend, die regelmatig als deskundigen van het tv-programma Shownieuws commentaar geven op actuele showbizznieuws niet op de hoogte. De deuren bleven gesloten voor de primeurjagers: het heuglijke huwelijks nieuws van John en Els bleef echt privé totdat DenD.nl er lucht van kreeg.

Eerste ontmoeting

Voor zover kan worden achterhaald dateert de eerste ontmoeting tussen John de Mol en Els Verberk, geboren in Goirle en danseres in een showballet de Bluebell Girls dat meedeed aan het programma Dierenbingo, uit 1989. Het was, zoals je noemt, een werkrelatie. Maar toen sloeg de vlam over en viel De Mol voor de charmes van de talentvolle danseres. Ook zij weet wat hard werken is, evenals De Mol die met zweet op de rug zijn bedrijven steen voor steen wist op te bouwen.

Cupido

In het boek ‘De Mol de machtigste familie van Nederland’ van journalist Mark Koster staat een anekdote over die tijd. Els Verbeek wist zich, volgens de biograaf althans, geen raad met het feit dat de bekende toen 34-jarige tv-producer (én opdrachtgever) een oogje op haar had. Tijdens een modeshow in de Bijenkorf, waar Els Verberk het ballet leidde, sloeg Cupido toe. Volgens scribent Koster was het in het Van der Valk Hotel in Hilvarenbeek dat Els Verberk door het raam van de hotelkamer van de baas zou hebben geklommen.

Vijf jaar later is Els Verberk de leidster van de showballetten voor John de Mol Produkties, het bedrijf dat toen 18 dansers in dienst heeft. Behalve televisiewerk is het Holland Showballet ook actief bij de Dinnershows in Aalsmeer. Het bewijst dat Els Verberk keihard heeft gewerkt voor haar geld. Er mogen dan nu miljarden dollars op de bankrekening staan, van een  gouden paplepel is geen sprake.

‘Dansen houdt op’

In 1994 geeft de nieuwe mevrouw De Mol-Verberk een interview aan het dagblad Trouw. Ze vertelt over haar passie: de choreografie. Ze spreekt over het dansvak. ,,Ik ging liever de produktiekant op. Choreografie is iets wat je heel graag moet willen doen, want het is erg moeilijk om iedere keer iets nieuws te verzinnen. Het verveelt snel”, aldus Verberk, die na het volgen van de Balletacademie wist dat dansen een zwaar vak is. ,,Dansen houdt op een gegeven moment op”. 

Vanzelfsprekend werkte ze ook heel nauw samen met alle sterren uit de stal van John de Mol, zoals Marc Klein Essink en Linda de Mol, die indertijd het programma Love Letters presenteerde. ,,Voor de kijker is het vooral belangrijk dat het er perfect uitziet. Je moet er naar kijken en denken: ‘dat ziet er nou leuk uit”, aldus Verberk toen in Trouw. 

Het talent van Els Verberk komt later ook nog goed van pas, zoals bij het programma Dance, Dance, Dance, zo’n zes jaar geleden. De Mol zei toen in het AD over haar inbreng: ,,Ze is vaak komen kijken en kan niet wachten om aflevering 2 te zien.’’

Wat nu?

Het leven van John de Mol en zijn vrouw Els gaat na de geheime huwelijksvoltrekking van de afgelopen dagen niet drastisch veranderen.

Het voelt misschien voor beiden nu anders: voor de wet man en vrouw in plaats van vriend en vriendin. De huwelijken die op latere leeftijd worden gesloten na een lange relatie houden meestal goed stand. Ook in dit geval. Na 30 jaar relatie weten John en Els wat ze aan elkaar hebben. Schoonzus Linda noemde Els trouwens eerder het ‘cement’ in de familie De Mol. Het geeft aan hoe hecht de familieband aanvoelt.

Soms zijn er ook nog fiscale redenen om later in het huwelijksbootje te stappen. De Mol zit met zijn 66 jaar tegen het moment aan dat hij inderdaad AOW gaat trekken, maar de maandelijkse €1.000 euro zal ook wel niet de reden zijn van dit opmerkelijke huwelijk.

Want, zo veel lijkt zeker, het is de liefde, de kolossale liefde tussen twee mensen die voor elkaar zijn bestemd. Want anders trouw je niet in Parijs en laat je voor het eerst in je leven de gulzige en hectische showbussiness, waar jij en je grote liefde je harten aan hebben verpand, voor heel even achter je. Een droomhuwelijk.

Tags

ADELS VERBERKGETROUWDJOHN DE MOLJOHNNY DE MOLLINDA DE MOLMARK KOSTERPARIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck