Wopke Hoekstra biedt ongebruikelijk kijkje in privéleven

Wopke Hoekstra
Door: Jos La Grande
13-10-2020

Een politicus die zich privé laat portretteren door Ivo Niehe heeft vrijwel zeker een geheime, ambitieuze agenda. Wopke Hoekstra, de minister van Financiën, en zijn partner Liselot Hoornweg lieten de TV-show uitgebreid toe in hun huiselijke omgeving.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat inkijkje in het privéleven is zeer ongebruikelijk voor een doorsnee Nederlandse politicus. Voormalig PvdA-leider Diederik Samsom, die ook de tv-camera toeliet in zijn privéleven, betaalde een hoge prijs toen zijn huwelijk op de klippen liep. Hij werd om zijn oren geslagen met zijn imago van familieman.

Wopke, veel populairder dan de gekozen CDA-lijsttrekker De Jonge, wordt neergezet in de TV-Show als ‘familyman’, hetgeen goed aansluit bij zijn partij het CDA.

Hoofdrol

Hoekstra laadt de verdenking op zich dat hij toch een hoofdrol voor zich ziet weggelegd in de volgende kabinetsperiode. Hij weigerde eerder mee te doen aan de lijsttrekkersverkiezing van zijn partij het CDA, maar steunde outsider Pieter Omtzigt.

Tafeltennistafel

Over de politiek en zijn ministersschap zegt Wopke tegen Ivo: ,,Het is een enorme eer om dat te mogen doen. Politiek is veel harder dan het bedrijfsleven. Ik kan het relatief goed van me af laten glijden. Ik krijg er enorm veel energie van.”

In Hoekstra’s huis: een tafeltennistafel in de eetkamer, Winston Churchill aan de muur van zijn werkkamer, tekeningen van de kinderen aan de muur en het boek Vervlogen Visioenen van Syb Wynia op zijn bureau.

Liselot

Ook zijn partner Liselot wordt uitvoerig bevraagd door Niehe. Uit het interview blijkt dat Liselot in haar praktijk als huisarts veel te maken heeft gehad met corona-patiënten.

Hoekstra ziet ook perspectief om uit de coronacrisis te komen. ,,De samenleving heeft het vermogen om ook weer op te krabbelen, daar ben ik van overtuigd.”

Oh ja, Liselot en Wopke trouwen ongetwijfeld volgend jaar. Al drie keer is het niet doorgegaan. De jurk was al af, de trouwringen besteld.

Huiskamer van Wopke

Meer DenD