Wow! Davina Michelle verplettert songfestival-kijkers

Davina Michelle
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er kwamen gisteravond genoeg talenten voorbij, maar volgens vele kijkers was de échte winnaar van de avond toch wel Davina Michelle. En ze deed niet eens mee.

De intervalact van zangeres Davina Michelle en actrice Thekla Reuten in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival maakte indruk bij vele kijkers.

‘Wow’

De act stond in het teken van water en was een ode aan de Deltawerken die ons land tegen overstroming beschermen. Door alle technische snufjes zag het podium van Ahoy er waanzinnig uit.

Maar wat er echt uitsprong was natuurlijk de stem van Davina. Op Twitter barstte het gisteravond los: ‘Waarom is zij niet de Nederlandse inzending?’, vraagt iemand zich af. En: ‘Twelve points!’, regent het op Twitter.

Ook Nederlandse kijkers waren onder de indruk. Ze noemen haar de ‘beste zangeres’ van de avond en vinden haar beter dan alle deelnemers.

Unieke act

Twee jaar geleden werd de zangeres benaderd door de makers van de show. De opnames werden afgelopen maanden gemaakt op de Deltawerken. Davina en haar team hebben de muziek voor de act geschreven en gecomponeerd.

,,Samen met Eurovision hebben we gewerkt aan een unieke act waarin juist deze kenmerken centraal staan. Ik heb daarbij de song ‘Sweet Water’ geschreven. waarin water als metafoor wordt gebruikt voor iets wat mensen in de wereld verbindt’, zegt Davina in het AD. ,,We zijn allemaal anders en leven in verschillende milieus, maar water hebben we allemaal nodig en brengt ons allemaal samen.”

Bekijk het optreden van Davina hier:

Tags

DAVINA MICHELLEEUROVISIE SONGFESTIVALEUROVISIESONGFESTIVALEUROVISIONSONGFESTIVALSONGFESTIVAL 2021THEKLA REUTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck