Xhaka wil graag weer voetballen

Door:
11-11-2019

Granit Xhaka is klaar met stilzitten. De Zwitserse middenvelder van Arsenal wil graag weer voetballen. Xhaka leeft in onmin met de aanhang van zijn Engelse club, sinds hij eind vorige maand werd uitgefloten toen hij in de wedstrijd tegen Crystal Palace werd gewisseld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Toen ik mijn rugnummer zag oplichten op het bord van de vierde official en onze eigen fans hoorde juichen, raakte me dat heel erg”, zei Xhaka in een interview met de Zwitserse krant Blick. Daarin doet hij voor het eerst uitgebreid zijn verhaal. “Het was pijnlijk en frustrerend. Ik kan de reacties nog steeds niet begrijpen, vooral de extreme vijandigheid ervan.”

Al toen hij naar de kant liep, liet Xhaka duidelijk blijken dat hij de reacties van de fans niet kon waarderen. Hij zette z’n hand achter zijn oor en trok direct z’n shirt uit. Hoewel manager Unai Emery hem opdroeg excuses te maken, bleven die uit. Xhaka reageerde alleen op de sociale media, waarin hij aangaf de felle reacties en soms zelfs bedreigingen van de fans zat te zijn. De Zwitser kwam sindsdien niet meer in actie en ontbrak zelfs steeds in de selectie van Arsenal. Vorige week besloot Emery dat de middenvelder z’n aanvoerdersband moest inleveren.

“Het was een heel emotionele week, maar het gaat nu weer goed met me”, aldus Xhaka. “Ik heb goed getraind en kijk ernaar uit om weer te gaan voetballen. Bij de club, maar natuurlijk eerst met het nationale team.” Hij gaat zich met Zwitserland voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Georgië (vrijdag in St. Gallen) en Gibraltar (18 november).

 

BUZZS

 

 

Meer DenD