ZIEN: Rolling Stones en rare reactie Freek de Jonge

Het inhaalconcert van de Stones
Door: Charlotte Wijnen
07-07-2022

Start me Up! Angie! Miss You! Satisfaction! Hebben we nog wat gemist op deze donderdagavond in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam? ,,Fijn dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer”, zo begon Mick Jagger aan het het nu al legendarische concert.

Bijna alle fans zijn zich bewust van het onvermijdelijke feit dat dit concert van The Rolling Stones waarschijnlijk de laatste keer is dat de Britse band naar Nederland komt. Het maakt de show extra speciaal, vinden velen van hen. ,,Dit is dé kans om de opvoeding te voltooien”, zegt groot fan Peter (61), die samen met zijn 24-jarige zoon Reinier naar het concert gaat.

Geduld

Het geduld van de Nederlandse fans van The Rolling Stones is flink op de proef gesteld, maar de Britse band dan toch echt op het podium van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Eigenlijk stond de show gepland op 13 juni, maar vanwege een coronabesmetting bij Mick Jagger ging dat niet door. Fans maakten zich echter geen zorgen en bleven vertrouwen hebben in een nieuwe datum.

,,The Stones houden altijd hun woord”, zegt een van de fans in de rij.

Regen

Het weer is een stuk minder goed dan op de originele dag, maar dat drukt het enthousiasme van de fans niet. Tientallen mensen stonden donderdagochtend in de regen al in de rij voor de ArenA om het beste plekje te bemachtigen. ,,Ik ben al naar 35 of 36 concerten geweest”, zegt Rieks Postema, die hoopt dat er ook nieuwe liedjes gespeeld worden. ,,Al die concerten waren fantastisch, maar ik ben natuurlijk niet objectief.”

De rij voor het stadion is vlak voor het begin van de show lang. Het befaamde logo van de band, met de tong, prijkt op honderden shirtjes en jasjes, maar ook op hoedjes en hoofddoekjes. De sfeer in de rij is vrolijk en gemoedelijk. “Ik ben er helemaal klaar voor”, zegt een van de fans, die het een “grote domper” noemde dat het concert in eerste instantie niet doorging.

De eerste foto’s en video van het concert!

Foto’s: Oscar Schotsman
Stones
JC Arena donderdagavond.
Mick Jagger
Eigen foto’s.
Mick Jagger in het begin van het Stones-concert.

Mick Jagger van The Rolling Stones in actie

Mick: ‘Fijn dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer’

Lachen met Mick!

Veel kritiek op een tweet van Freek de Jonge

Arena niet helemaal vol! Kijk zelf maar…

Opening van The Stones…

Meer DenD