Zoon Zanardi: papa gaat het ook dit keer halen

Door:
22-07-2020

Alex Zanardi is buiten levensgevaar en zijn herstel vertoont bemoedigende vooruitgang. “Pa gaat het halen, ook deze keer. Daar ben ik zeker van”, aldus zijn zoon Niccolo in de Corriere della Sera. “En op een dag zal hij weer met me praten en ook met mijn kinderen. Ik ben hoopvol.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zanardi, voormalig Formule 1-coureur en een succesvol handbiker, lag een maand in een ziekenhuis in het Italiaanse Siena, nadat hij op zijn handbike was aangereden door een vrachtwagen. Daar onderging hij drie hersenoperaties en lag hij lange tijd in een kunstmatige coma. Hij is inmiddels overgebracht naar een neurologisch revalidatiecentrum.

“Zijn herstel gaat veel sneller dan verwacht, maar dat is eigenlijk geen verrassing. Dat is mijn vader ten voeten uit; de energie van die man is ongelooflijk, hij is buitengewoon sterk”, aldus Niccolo (21), die zei dat zijn vader nog altijd niet bij bewustzijn is en vermoedelijk blind is geworden.

Zanardi (53) reed in de jaren 90 in de Formule 1 en werd in 1997 en 1998 twee keer kampioen in de CART-series. Na een ongeluk op een Duits circuit in de CART-series in 2001 moesten zijn beide benen worden geamputeerd. Als handbiker veroverde de Italiaan vier gouden medailles bij de Paralympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD