Abe Lenstra Stadion viert kwart eeuw bestaan

Door:
20-08-2019

Op 20 augustus 1994, precies 25 jaar geleden, werd het Abe Lenstra Stadion geopend. De huidige koning Willem-Alexander verrichte de eerste aftrap in het stadion van sc Heerenveen. Na de Friese club zouden veel andere clubs het voorbeeld volgen en ook een nieuw onderkomen bouwen.

“Een stadion zonder de door de club verfoeide hekken en dat aan alle op dat moment geldende eisen voldeed. sc Heerenveen zette de trend voor nieuwe of gerenoveerde stadions, later zouden vele clubs het Friese voorbeeld volgen”, schrijft de Friese club op de website.

“Ook nieuw was de komst van roterende reclameborden. Met een lengte van 275 meter roterende boarding was sc Heerenveen koploper in Nederland. Dankzij de extra inkomsten groeide de begroting van 5,4 naar zes miljoen gulden. Met dat bedrag streefde sc Heerenveen de Noordelijke rivaal FC Groningen (5,8 miljoen) voorbij. Ruim de helft van de begroting (3,4 miljoen) was afkomstig uit sponsorinkomsten.”

Het stadion begon met een capaciteit van 13.500, maar dat is inmiddels bijna verdubbeld tot 26.500.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen