Amerikaanse zwemt vier keer achter elkaar Kanaal over

Door:
17-09-2019

De Amerikaanse Sarah Thomas is als eerste mens vier keer achter elkaar Het Kanaal zwemmend overgestoken. Ze deed 54 uur over de beproeving, die veel zwaarder uitpakte dan ze veronderstelde. Door de sterke stroming zwom Thomas bepaald niet de kortste route; in plaats van 130 kilometer legde ze 210 kilometer af.

Vier zwemmers waren het stuk zee tussen Engeland en Frankrijk wel eens drie keer non-stop overgestoken. De 37-jarige Thomas voelde zich geroepen het vier keer te doen. Ze ondernam haar recordpoging een jaar nadat ze genezen was verklaard van borstkanker en ze droeg haar prestatie op aan lotgenoten die ook kanker hadden overleefd.

De zwemster uit Colorado zwom op een dieet van vloeibaar voedsel. Om de zoveel tijd wierpen haar begeleiders vanuit een meevarende boot een drinkfles met daarin de benodigde energie om haar barre tocht te kunnen voortzetten. Ze kwam dinsdagochtend aan op het strand van Dover. “Ik ben verbluft, ik kan gewoon niet geloven dat ik het heb gehaald. Maar ik ben nu wel volledig uitgeput”, zei ze bij aankomst.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen