Arteta verdedigt Arsenal-baas Kroenke

Door:
22-07-2020

Arsenal-coach Mikel Arteta heeft het opgenomen voor de Amerikaanse clubeigenaar Stan Kroenke. Tijdens het uitduel met Aston Villa lieten boze Arsenal-fans boven Villa Park een vliegtuig overvliegen met een banner waarop stond: Back Arteta, Kroenke out. De fans steunen de Spaanse trainer, maar willen dat Kroenke zo snel mogelijk vertrekt bij de Londense club die tiende staat in de Premier League. Daarmee dreigt de slechtste klassering sinds 1995 toen de ploeg als twaalfde eindigde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik heb de volledige steun van Kroenke, van het bestuur en van de technisch directeur”, zei Arteta na een nieuwe nederlaag tegen Villa. “We werken aan een goed plan.” Arteta boekte ook een succes door vorige week ten koste van Manchester City de finale van de FA Cup te bereiken. Maar de fans zien ook dat versterking nodig is om aan te sluiten bij de top in Engeland en vinden dat Kroenke de portemonnee moet trekken voor een paar aankopen. “De stand op de ranglijst liegt niet”, erkende Arteta, die vorige week had gezegd dat het een “zorg’ was of hij wel of niet voldoende middelen zou krijgen om de ploeg te versterken.

“Als dat de indruk is die ik heb gewekt dan ben ik verkeerd begrepen. Ik wilde alleen benadrukken dat we op vele gebieden moeten verbeteren.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD