‘Bayern München kan toptalent Havertz dit jaar niet betalen’

Door:
04-07-2020

Leverkusen-aanvaller Kai Havertz (21) is zeker in beeld bij Bayern München, maar de kans dat het deze zomer tot een overgang komt is klein. Dat zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge bij tv-zender Sport1. Bayern, dat net Leroy Sané voor 50 miljoen euro heeft aangetrokken, is volgens Rummenigge op dit moment niet in staat de transfersom te betalen. Die zou liggen rond de 100 miljoen euro. “Een transfer van Havertz is dit jaar niet mogelijk”, zei Rummenigge. “Bayern en eigenlijk het totale profvoetbal staan voor financiële uitdagingen zolang de fans niet welkom zijn in de stadions. En iedereen weet wat voor bedragen Rudi Völler in zijn hoofd heeft.” Völler is de technisch directeur van Bayer Leverkusen dat zaterdagavond de Duitse bekerfinale speelt tegen Bayern München.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rummenigge sluit het aantrekken van een topspeler echter niet volledig uit. Bayern zou dan eerst spelers moeten verkopen. Thiago en David Alaba hebben vooralsnog hun volgend jaar aflopende contract niet verlengd, waardoor de Zuid-Duitse topclub alleen nu nog geld voor beiden kan ontvangen.

Hoewel Thiago eerder aangaf in München te willen blijven wist ook Rummenigge dat de Spaanse middenvelder inmiddels “iets anders overweegt.” Liverpool schijnt interesse te hebben. “We wachten het rustig af.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD