Bertens wint in Tokio liever goud in dubbelspel dan in enkelspel

Door:
06-02-2020

Tennisster Kiki Bertens pakt op de Olympische Spelen van Tokio liever een gouden medaille in het dubbelspel dan in het enkelspel. Dat zei de nummer 8 van de wereld in aanloop naar de Fedcup-ontmoeting tegen Wit-Rusland. Bertens keert vrijdag in Den Haag terug na een afwezigheid van bijna drie jaar.

Bertens treedt op de Spelen in het dubbelspel aan samen met Demi Schuurs. “Zij is eigenlijk de voornaamste reden dat ik naar de Spelen ga. Zij is een goede vriendin van me en voor haar is deelname aan de Spelen een droom”, aldus Bertens.

Mogelijk doet Bertens zelfs mee in drie onderdelen; naast het enkelspel en dubbelspel wil ze ook deelnemen aan het gemengd dubbelspel. “Als ik er dan toch ben”, aldus Bertens. “Ik moet kijken hoe er dan fysiek voor sta en welke mannen er naar de Spelen gaan.”

Bertens, nu 28 jaar oud, zei met zekerheid dat Tokio haar laatste Spelen worden. “Ik bewaar weinig leuke herinneringen aan Rio. Dit keer krijg ik meer vrijheid en daar hou ik wel van. Al ben ik nog niet met Tokio bezig.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen