Boasson Hagen mikt op tiende Tourdeelname

Door:
03-07-2020

Als het aan de Noor Edvald Boasson Hagen ligt, begint hij eind augustus aan zijn tiende Tour de France. De 33-jarige wielrenner won al drie keer een etappe, voor het laatst in 2017. Hoewel zijn ploeg NTT de selectie nog bekend moet maken en het door corona opgeschorte seizoen nog moet losbarsten, kijkt hij al uit naar de Tourstart, gepland voor 29 augustus in Nice.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik zal dolblij zijn als ik tot de selectie behoor. Ik heb het parcours nog niet in detail bestudeerd, maar volgens mij is het heel allround. Ik hoop dat er een paar ritten zijn waarin ik voor mijn eigen kans kan gaan, maar het is zeker zo belangrijk dat we met het team successen behalen. Dat laatste is ons hoofddoel, maar als je al drie ritten hebt gewonnen hoop je voor jezelf altijd op meer.”

Zijn eerste twee ritzeges dateren van 2011. “Ik ben voor de Tour altijd supergemotiveerd geweest. Het is gek dat we nu niet in juli rijden, maar het kan een voordeel zijn. Misschien is het straks wat minder warm. Ik heb het racen en het reizen gemist, al was het fijn om eens wat langer thuis bij mijn vrouw te zijn.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD