Boksbond biedt bedreigde burgemeester steun

NIEUWEGEIN – Burgemeester Jos Wienen van Haarlem heeft een bezoek gebracht aan de befaamde boksschool De Voltreffer in Nieuwegein. Dat deed hij op uitnodiging van de Nederlandse boksbond. Op de website van de NBB legt het bestuur het hoe en waarom uit van deze invitatie.

”Sinds burgemeester Wienen van Haarlem ernstig bedreigd wordt, staat hij onder zware beveiligingsmaatregelen. Die leiden ertoe dat veel activiteiten binnenshuis moeten plaatsvinden en zijn stappenteller van 8000 naar pak hem beet 1000 stappen of minder is gedaald. Het schort bij burgemeester Wienen gelukkig niet aan mentale kracht, maar in het kader van fysieke weerbaarheid, en vooral als hart onder de riem, heeft de Nederlandse Boksbond hem een clinic aangeboden door achtvoudig Nederlands kampioen halfzwaargewicht Peter Zwezerijnen.”

Volgens de NBB moest Wienen, die samen met zijn zoon de basistechnieken van de ‘Noble art of self defence’ kreeg aangeleerd, conditioneel flink aan de bak. ”Dat deden de burgemeester en zijn zoon niet onverdienstelijk. Namens de Boksbond sterkte in deze moeilijke periode en hopelijk komt er binnen afzienbare tijd een eind aan deze kwalijke situatie.”

 

BUZZS