Boston Celtics trekt rugnummer 5 van Garnett in

Boston Celtics eert Kevin Garnett door diens vaste rugnummer 5 terug te trekken. Geen enkele basketballer van de Celtics mag ooit nog dit nummer dragen. De 43-jarige Garnett speelde tussen 2007 en 2013 voor de groene brigade uit Boston, waar hij met Paul Pierce en Ray Allen de ‘Big Three’ vormde.

De Amerikaan veroverde in 2008 met de Celtics de titel in de NBA. Garnett werd dat jaar ook gekozen tot beste verdediger van de competitie. Met de nationale ploeg veroverde Garnett in 2000 olympisch goud. In 2004, als speler van Minnesota Timberwolves, werd hij gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA.

“Ik heb nog nooit zo’n speler als Kevin gezien. Nog nooit”, zei voormalig Celtics-coach Doc Rivers in een videoboodschap die werd afgespeeld in het stadion van de Celtics tijdens de thuiswedstrijd tegen Los Angeles Clippers, de huidige club van Rivers. Als dank voor bewezen diensten wordt het shirt van Garnett opgehangen in de nok van het stadion. Hij is de 23e speler van de Celtics wiens rugnummer als eerbetoon wordt ingetrokken.

 

BUZZS