Boston Celtics trekt rugnummer 5 van Garnett in

Door:
14-02-2020

Boston Celtics eert Kevin Garnett door diens vaste rugnummer 5 terug te trekken. Geen enkele basketballer van de Celtics mag ooit nog dit nummer dragen. De 43-jarige Garnett speelde tussen 2007 en 2013 voor de groene brigade uit Boston, waar hij met Paul Pierce en Ray Allen de ‘Big Three’ vormde.

De Amerikaan veroverde in 2008 met de Celtics de titel in de NBA. Garnett werd dat jaar ook gekozen tot beste verdediger van de competitie. Met de nationale ploeg veroverde Garnett in 2000 olympisch goud. In 2004, als speler van Minnesota Timberwolves, werd hij gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA.

“Ik heb nog nooit zo’n speler als Kevin gezien. Nog nooit”, zei voormalig Celtics-coach Doc Rivers in een videoboodschap die werd afgespeeld in het stadion van de Celtics tijdens de thuiswedstrijd tegen Los Angeles Clippers, de huidige club van Rivers. Als dank voor bewezen diensten wordt het shirt van Garnett opgehangen in de nok van het stadion. Hij is de 23e speler van de Celtics wiens rugnummer als eerbetoon wordt ingetrokken.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen